Инцидент с дете на футболно игрище в Пловдив. 10-годишно момче

...
Инцидент с дете на футболно игрище в Пловдив. 10-годишно момче
Коментари Харесай

Дете пострада сериозно след като се наряза на стъкла докато тренира футбол в Пловдив

Инцидент с дете на футболно игрище в Пловдив. 10-годишно момче пострада съществено при рухване върху стъкла от счупени бутилки, до момента в който тренира, дружно със съотборниците си от детско-юношеската школа на Локомотив Пловдив.

Кой ще поеме отговорност за случая и положението на игрището? Стана ясно, че то е благосъстоятелност на Аграрния университет, само че е отдадено на концесия на софийска компания.

Последната подготовка за Митко приключва с нарязано коляно. Докато спасявал топка на вратата, усетил пареща болежка, а след това видял, че е кракът му е облят в кръв.

" Едно момче от нашия тим ми изкара стъклото. Треньорът ме занесе до майка ми, която беше в колата ", споделя Митко.



Лекарят на Локомотив Пловдив прегледал момчето, само че раните били дълбоки и трябвало да се зашият в болница.

Пред екипа ни Митко описа, че едно от стъклата било към 8 см.

Терените, на които упражняват децата, се употребяват освен от Локомотив Пловдив, само че и от други школи, както и от външни лица, описа майката на Димитър. Те са благосъстоятелност на Аграрния университет.

" Всички деца и родители могат да видят мръсотията - стъклата, инжекции, спринцовки, нещо потресаващо! Трябва да се вземат ограничения, не да се чака нещо съдбовно, че тогава да се самосезират ", споделя Атанаска Панова – майка на потърпевшия Димитър Илиев.

Все още не е ясно по какъв начин стъклата са се озовали вътре в игрището. В днешния неделен ден е видно, че край оградата е усърдно почистено, само че все пак и нашият екип откри дребни стъкълца от външната страна на оградата, които отстрани.

В идващите 12 дни момчето би трябвало да не движи нараненото коляно, с цел да не се отворят шевовете. Ще му липсват тренировките, само че ще ги замества с гледане на футболни срещи по малкия екран.

Мариела Хубинова, Васил Кръстев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР