Инцидент произошёл во вторник во время тренировки ВВС Франции —

...
Инцидент произошёл во вторник во время тренировки ВВС Франции —
Коментари Харесай

Приятелски огън: Преди щурма срещу Асад френски изтребител Mirage 2000D бомбардира завод във Франция

Инцидент произошёл во вторник во время тренировки Военновъздушни сили Франции — по случайному стечению обстоятельств учебная авиабомба была сброшенапилотом истребителя Mirage 2000D на производственные пространства компании Faurecia, оповестява leparisien.fr.

" Два изтребителя прелетяха и чухме мощен тропот ", споделя пред 20minutes.fr Антонин Бургерет, складов служащ в селскостопанска кооперация край завода Faurecia.

Независимо от това, че боеприпасът бил без бойна част, той пробил покрива и рухнал в монтажния завод, ранявайки двама служащи. Повече от 150 души са били евакуирани, а на мястото на случая са пристигнали сапьори и жандармерия.

" Една подготвителна бомба, направена от пластмаса с железен конус на върха, само че без експлозиви, падна върху покрива на завода и аргументи леки пострадвания на двама чиновници. Това съобщи полковник Оливие Цело, който изясни, че сходни произшествия са доста редки и без да разкрива аргументите за последния сервира извинения от името на Военновъздушни сили на Франция.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР