Инцидент е, не е престъпление. Това побързаха да уверят хората

...
Инцидент е, не е престъпление. Това побързаха да уверят хората
Коментари Харесай

Репортаж на „Петел“ по следите на мистериозна смърт: Лесно е да паднеш в отворена шахта на най-големия строеж във Варна

Инцидент е, не е закононарушение. Това побързаха да уверят хората проверяващите органи хората, още преди да е ясно кой в действителност е открития предходната седмица в шахта във Варна труп.

``
реклама

Вероятно има причина те да са толкоз уверени, че всичко е резултат от неприятно стичане на събитията и злокобна случайност – в последна сметка това е определението за случай. Причината са гибелта на индивида, за който се споделя само, че е мъж на възраст 30-40 години също беше открита – пневмония и настинка.

Засега обаче не се знаят много неща по случая. Първо – кой е починалият в последна сметка. Второ – по какъв начин тъкмо е попаднал в шахтата. Дали е паднал, дали самичък е влезнал в нея? Последната опция е странна и прекомерно необяснима, само че... знае ли човек.



Едно обаче може да се каже сигурно. В региона на градежа на новия бул. „ Левски “ има доста шахти, множеството от тях без капаци, без да са обезопасени по никакъв метод.

Начина на строителство – изключително на инфраструктурните обекти по поръчка на общината или страната – във Варна е подобен, че границата на един обект за по-скоро по дифолт, в сравнение с ясни. Къде тъкмо може да се върви, къде не би трябвало? Това всеки да си отговори както откри за добре.



На обектите във Варна, изключително на огромните пътни обекти в последните години съвсем не се слагат огради. Ако ги има, те нормално са алегорични, такива, че действително всеки когато и да е има достъп до строителната площадка. Понякога парадокса на тази обстановка стига до такава степен, че една улица да е в ремонт, само че дружно с това по нея да може да се минава с автомобил, изключително в случай че водачът е малко по-нахален. Всъщност, това се случва на множеството улици, които се ремонтират – сякаш са затворени, но се минава.



По трасето на новия бул. „ Левски “ е по този начин през цялото време. Ограничение на достъпа на хора действително няма. Излишно е да споделяме, че това е неправилно и в последна сметка рисково. Излишно е да споделяме също, че има поредност от инстанции, които наблюдават за сигурността на строителството и ремонтите... Излишно е да споделяме, че има закони. Явно когато става въпрос за частен обект разпоредбите се съблюдават по един метод, а когато общината или страната строят... Е, то се вижда.



Изпълняващият длъжността областен прокурор на Варна Красимир Конов през вчерашния ден сподели пред „ Петел “, че има още много неща да се обясняват към гибелта на мъжа, открит в региона на градежа на новия бул. „ Левски “ в шахта. А шахтата очевидно е била оставена отворена, като доста в този регион. До този извод стигаме от думите на Конов, който в диалог с наш кореспондент призна, че не може да знае сигурно дали капакът е бил откраднат или... Всъщност, няма значение. Това, което може да се види на мястото на градежа, изключително в региона на Максуда, приказва за сериозна безнаказаност – отворени шахти, никакви заграждения, подкопан скат от отпадъци и пръст, който може да рухне всеки миг...



Мястото си е рисково, не ходете там, е нашият съвет. Лошото е обаче, че там даже няма и една табела, която да предизвести за това.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР