Интровертът е човек, погълнат от своя вътрешен свят и мислите

...
Интровертът е човек, погълнат от своя вътрешен свят и мислите
Коментари Харесай

Какво е интроверт?

Интровертът е човек, обхванат от своя вътрешен свят и мислите му са ориентирани към личните му прекарвания. Интровертите мъчно откриват обществени връзки и контакти с околния свят. Това не значи, че те са мързеливи или мизантропи. Истинският интроверт надалеч не е ленив човек, просто неговите старания са ориентирани към самоанализ, съзерцаване на вътрешния свят. Тези хора постоянно стават философи, изобретатели, учени, писатели или поети, което не изисква по-малко старания и труд, в сравнение с връзката с другите.
Чистите психотипове (абсолютен интроверт или екстраверт) се срещат извънредно рядко. Често в индивида се обединени и двата типа  - интроверт и екстроверт. Това зависи от наследствеността, посредством, на която се предават посредством наследствеността от родителите. В другата възраст се задейства единият или другият психотип, което зависи от изискванията и ритъма на живота.

Основни черти на интроверта:
Чувства самотност даже, когато е измежду хората
Избягва скупчването на доста хора и шумните компании
Не бърза да основава нови познанства
Когато се привързва това е за дълго
Добър и правилен другар е
Склонен е към самоанализ и метафизичен размисли
Предпочита да слуша, а не да приказва
Планира своите дейности отсега нататък
Нетърпелив е, управлява страстите си
Отличава се с бдителност, деликатен към детайлите
Помни обиди и неприятни мемоари
Характерни черти за интровертите
Интровертите, за разлика от екстровертите, не се въздействат доста от непознатото мнение. Те имат своя лична ценностна система. Способни са да си слагат цел и да се към нея макар мнението на близките. Те са доста самодостатъчни. Интровертите да се концентрират доста добре способни да се приготвят деликатно към идната работа.
Сред негативните им черти е нежеланието им да основава обществени връзки. Да се приспособяват по-лошо към външните промени, по-бавно се придвижват по кариерната стълбица да намеря другари. При това интровертите са доста надеждни и положителни другари. 

Подходящи дарове за интроверти
Коледните и новогодишните празници настъпват и ето по какъв начин може да зарадвате своите близки и познати интроверти. Повечето от тях сигурно ще се зарадват да получат за подарък някои от следните неща:
- книга
 Идеи за любовни срещи през зимата Идеи за любовни срещи през зимата
Зимата е леден на моменти тягостен интервал, който ни задължава безусловно да си стоим в къщи или да посещаваме едни и същи места, на коит...
- абонамент за спектакъл или библиотека
- слушалки
- лента за очи за сън
- ръчно направени дарове
- одеяло с ръкави
 6 неща, които е добре да се знаят преди първа среща 6 неща, които е добре да се знаят преди първа среща
Първите срещи са доста вълнуващи, само че и напоени с доста напрежение. Дали ще премине безпрепятствено или не зависи единствено от вас и настройката ви. В...
- облекла, които има висока яка или друга специфичност, която разрешава загръщане
- ароматни пръчици, свещник, дифузер за масла
- слънцезащитни очила.
Известни персони интроверти
Интересно е че по-голямата част от известните водачи пари са точно интроверти. Такива са Барак Обама, Хилари Клинтън, Бил Гейтс, Стивън Спилбърг, Лейди Гага, Джони Деп, Киану Рийвс. Историческите персони интроверти са и Исак Нютон, Чарлз Дарвин, Алберт Айнщайн, Махатма Ганди и Ейбрахам Линкълн.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР