Интригуващо видео е публикувала в своя инстаграм лекарка от Приморския

...
Интригуващо видео е публикувала в своя инстаграм лекарка от Приморския
Коментари Харесай

В матката на жена, която 8 г. не може да забременее,...

Интригуващо видео е разгласила в своя инстаграм лекарка от Приморския краеви перинатален център във Владивосток. Повече от 8 години раждала към този момент жена не можела да забременее поради някакво неустановено външно тяло в матката ѝ, което изпълнявало ролята на вътрешно маточен контрацептив.

" Секциото е направено през 2010 г (но не във Владивосток). Оттогава тази жена се опитвала да забременее още веднъж и още веднъж. Но нищо не ставало! И ето каква находка откри хистероскопията! Поради някаква причина конците са провиснали вътре в матката и са изпълнявали ролята на вътрешноматочен контрацептив, " изяснява доктор Ирина Олеговна.

Тя припомня и какъв брой значима за дамите е хистероскопията - оглед на вътрешността на матката благодарение на оптичен телескоп, наименуван хистероскоп. Хистероскопията се ползва с диагностична цел или като хирургичен способ за лекуване на избрани положения.

Хистероскопията разрешава на лекаря да прегледа в елементи вътрешността на матката. Хистероскопът се вкарва деликатно през вагината и шийката в матката, като операторът следи всяко свое деяние на специфични монитори.

По време на процедурата може да се вземе биопсия - малко късче от тъканта за проучване.
Хистероскопията се употребява за разкриване на повода за признаци като:

- извънредно кръвотечение;
- проблеми със забременяването и изхабяване на плода;
- други гинекологични заболявания;

Хистероскопията служи и за лечение на избрани положения. Използвайки специфични принадлежности, които минават през хистероскопа, посредством хистероскопията могат да бъдат отстранени:

-полипи;
- остарели сраствания;
- миоми на матката, които са в кухината й или под лигавицата.
- септуми

Сега на пациентката ѝ следва рехабилитация, след която доктор Олеговна и сътрудниците ѝ считат, че дамата още веднъж ще успее да забременее.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР