Интригуващи исторически филми ще предложи на зрителите по великденските празници

...
Интригуващи исторически филми ще предложи на зрителите по великденските празници
Коментари Харесай

Филми за Реформацията, Хитлер и нацистите по Viasat History около Великден

Интригуващи исторически филми ще предложи на феновете по великденските празници телевизионният канал Viasat History. 

В петък, 30 април, от 20:00 часа дебютира „ Реформацията: Свещената война в Европа “ . Преди 500 години революционно надъхан духовник вечно трансформира образа на християнството и посоката на европейската цивилизация. Рискувайки живота си, академичната си известност и спасението на душата си поради своите вярвания, един мъж се изправя против всемогъщата католическа черква. Западният свят в никакъв случай няма да бъде същият. По случай 500 години от Реформацията, вижте историята на реформатора Мартин Лутер и съвременниците му.

Историкът Дейвид Старки наблюдава живота на Лутер, на главните фигури зад едно от най-забележителните придвижвания в историята на хората, които трансформират вярванията на обществото във времето на цялостно владичество на католическата черква.



От 1 април от програмата на Epic Drama гостува филм игралният „ Селцето “. С въодушевяващ актьорски състав, включващ имена като Джон Сим, Максин Пийк и Джулиет Стивънсън, " Селцето " е история за порастването, забелязана през носталгичните очи на Бърт Мидълтън. Един мъж израства в сурова, само че устойчива провинциална общественост, побрала като в микрокосмос всички значими човешки полезности.

В навечерието на Великден, на 7 април, от 17:15 каналът ще покаже „ По следите на трансилванското злато “ за противозаконния трафик на археологически артефакти на 2000 години от Трансилвания към Европа и Съединени американски щати.

На 9 април, от 22:50, е премиерата на поредицата „ В търсене на съкровището на нацистите “ . Тя споделя за най-голямата кражба в историята и най-внушителното търсене на съкровища в модерния свят. Между 1933 и 1945 година нацистите плячкосват милиони културни полезности и хиляди тонове злато. Те крадат златни пръстени и пломби, необработени диаманти и скъпоценни камъни от корони, разграбват се музеи, библиотеки, цъкрви, синагоги, офиси, заводи и частни домове.

Част от откраднатото към момента липсва, като да вземем за пример повече от 100 000 творби на изкуството, измежду които картини на Дега, Ван Гог и Рафаел, злато, диаманти и бижута и други културни съкровища на стойност десетки, в случай че не и стотици милиони.

През 2007 година някогашен икономист на Централно разузнавателно управление на САЩ прави оценка цялата стойност на изчезналите съкровища от нацистката плячка на 115-175 милиарда $. Опитите за възобновяване стартират през последните дни на Втората международна война и не престават и до през днешния ден.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР