Интригата в търсене на 12 депутати, които да осигурят парламентарно

...
Интригата в търсене на 12 депутати, които да осигурят парламентарно
Коментари Харесай

Премиерът с видеобръщение: Търси депутати, които да изберат България пред своя лидер


Интригата в търсене на 12 депутати, които да обезпечат парламентарно болшинство се задълбочава. От „ ИТН “ разкриха, че техни хора са получавали оферти персонално от премиера Кирил Петков за продължение на поддръжката.

От „ Продължаваме промяната “ бяха безапелационни, че не вършат нищо подмолно и приканиха депутатите да се извърнат към съвестта си. И през днешния ден депутатите започнаха мъчно работа, откакто събраха от втория път кворум.

Премиерът Кирил Петков се опитвал да убеждава депутати от „ ИТН “ да премислят решението си и да продължат да поддържат държавното управление. Това разкри в коридорите на Народното събрание депутатът от Има Такъв Народ Ива Митева. На нея пък й го разказал сътрудника й Кирил Симеонов.

„ Той ми се обади и ми сподели за тази оферта още оня ден. На Петков ще са му нужни 12 депутати, в този момент ги търси, в случай че това е битката с корупция, го приветствам “, разяснява Ива Митева.

Самият Симеонов описа, че Петков му се обадил, видели са се на четири очи в негов офис. Пари и постове не са му предлагани.

„ Нищо не му отговорих, споделих, че му благодаря за диалога, не се опитвала да ме стимулира никакви к-та е нямало, желае да вкара страна в правия път “, съобщи Кирил Симеонов, народен представител от Има Такъв Народ.

Заместник-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов разкри, че такива оферти е имало към най-малко трима други техни съпартийци.

„ Кирил Петков е Татяна Дончева в панталон, тя оферираше 500 К, а той ярко бъдеще. Тези, с които е приказвал, са му споделили нещо, което не е „ да “, означи Тошко Йорданов. зам.- ръководител на Има Такъв Народ.

От „ Продължаваме промяната “ приканиха депутатите да се извърнат към съвестта си, с цел да се случат промените в страната.

„ Не се споделям Кирил Петков, не знам дали е имало такава среща, само че да се извърнат към вътрешния компас и съвестта си, с цел да не победи статуквото “, съобщи Андрей Гюров, ръководител на ПГ на Политическа партия.

Останалите двама сътрудници в обединението Българска социалистическа партия и „ Демократична България “ отхвърлиха коментар.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР