Интригата с кандидатите за кметове очевидно ще се запази до

...
Интригата с кандидатите за кметове очевидно ще се запази до
Коментари Харесай

Остават два дни за регистрация за изборите: БСП и ДПС подадоха документи

Интригата с претендентите за кметове явно ще се резервира до последно и имена се пазят в загадка. Партиите, които желаят да влязат в конкуренцията за локална власт, имат по-малко от 48 часа да подадат документите си в ЦИК. Първите две сили в Народното събрание - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ към момента не са го създали.

От 19 до 26 септември е срокът за регистрация и на самите кандидати по места.

Наближават локални избори, а в това време беше остър тонът сред двете огромни политически сили

А данните на ЦИК демонстрират, че досега 42 партии и 8 обединения са поискали да вземат участие в изборите, като регистрацията е доказана за 24 партии и 3 обединения. На останалите към момента се преглеждат документите.

Имаме точните претенденти, които познават проблемите на хората, оповестиха от Движение за права и свободи.

Партията внесе нужните документи и 5000 подписа в ЦИК

„ Надяваме се тези избори да не се трансфорат още веднъж в сцена на борби, опълчване и разделяне, а да търсим формулата за обединяване или конкуренцията да бъде в решаването на проблемите на хората. В тези времена е нужно обединяване “, сподели Мустафа Карадайъ.

От Българска социалистическа партия оповестиха, че влизат в конкуренцията с висока степен на подготвеност.

„ Местните избори са опция да стане същинската смяна в България, тъй като смяната на върха – в парламентарната власт, законодателната власт – не стана. Там смяната и статуквото се сляха в безпринципна сглобка за пари и власт “, уточни Корнелия Нинова.

Одобрени са 138 претенденти за кметове и листи

Кой ще е главният им състезател в борбата за София от ГЕРБ-СДС ще запазят в загадка до последно. Време за оповестяване на кандидатите по места към момента има, обясниха от Централната изборна комисия.

„ Няма никакви проблеми, всичко върви в период – обикновено и умерено “, разяснява представителят на ЦИК Росица Матева.

До няколко дни би трябвало да бъде оповестена и поръчката за актуализация на софтуера на машините, тъй че на 29 октомври безпроблемно да може да се гласоподава по избор – с машина или с хартиена бюлетина.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР