Интригата остава до последно. На кантар е резултатът от балотажа

...
Интригата остава до последно. На кантар е резултатът от балотажа
Коментари Харесай

В София води Терзиев. Варна и Благоевград на кантар. ГЕРБ взема Пловдив

Интригата остава до последно. На кантар е резултатът от балотажа в София и Варна, както и в Благоевград. 

В Пловдив новият кмет евентуално ще се споделя Костадин Димитров - ГЕРБ.

Няма огромна изненада и в надмощието на остарелия кмет от ГЕРБ Станислав Дечев в Хасково, макар че претендентът на локалната съпротива Николай Ставрев беше подсилен и от Българска социалистическа партия, и от ПП-ДБ. Подобна наподобява и обстановката във Велико Търново, където Даниел Панов, досегашният кмет от ГЕРБ, надвива над Йордан Терзийски (ПП-ДБ). И Дечев, и Панов се очакваше да победят още на първи тур, те водеха там с огромна преднина.

В Русе още веднъж локалното статукво, този път в лицето на кмета на Българска социалистическа партия Пенчо Милков, надвива над Иван Иванов (ГЕРБ). В Русе беше и най-ниската изборна интензивност в страната.

Нов кмет наподобява, че ще има в Плевен - Георг Спартански не печели нов мандат, отстъпва на доктор Валентин Христов (ГЕРБ).

Първи резултати от екдит половете на Галъп и Алфа рисърч
София  Васил Терзиев и Ваня Григорова. Снимки Българска телеграфна агенция

Васил Терзиев (ПП-ДБ, Спаси София) - 49, 7 на 100 (Алфа рисърч). 50,8 на 100 (Галъп)

Ваня Григорова (БСП и др.) - 43, 8 на 100 (Алфа рисърч). 45,2 на 100 (Галъп)
Пловдив
Костадин Димитров (ГЕРБ) - 52,8 на 100

Ивайло Старибратов (ПП-ДБ) - 41,5 на 100
Варна
Иван Портних (ГЕРБ) - 49,4 на 100

Благомир Коцев (ПП-ДБ) - 45,3 на 100
Благоевград
Илко Стоянов, предприемчив комитет, подсилен от ГЕРБ – 49,5 на 100

Методи Байкушев, ПП-ДБ – 48,1 на 100
Велико Търново
Даниел Панов, ГЕРБ – 51,7 на 100

Йордан Терзийски, ПП-ДБ – 40,6

На тези избори още веднъж имаше на балотажите и трети участник - " Не поддържам никого ", тук-там със съществени достижения. 

(Не)коалиционните сътрудници се сблъскаха на няколко места  - с изключение на в трите най-големи града в страната, още във Велико Търново, в Благоевград, в Пазарджик, в Хасково. ГЕРБ беше на всички балотажи без Разград, където на втори тур отидоха кандидати на ПП-ДБ и самостоятелен, подсилен от Българска социалистическа партия.

В столицата и в още 18 града в страната имаше балотажи. На втория тур избирателната интензивност беше доста по-ниска от първия. Гласуването беше и с хартия, и с машини като сигнали за проблеми с устройствата имаше в някои секции в столицата и на още места. Към 17 ч. Централната изборна комисия разгласи, че е съгласувала решения на общински изборни комисии да бъде прекратено гласуването с 47 машини в също толкоз секции. В Столичната община те са 10.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР