Интригата на деня - ще бъдат ли приети трите министерски

...
Интригата на деня - ще бъдат ли приети трите министерски
Коментари Харесай

Изненада: Отложиха гласуването на министерските оставки

Интригата на деня - ще бъдат ли признати трите министерски оставки от Народното събрание, бе сменена от изненадваща спънка. Дебатът и гласуването за ориста на тримата министри - Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски внезапно бе отсрочен по процедурни аргументи, а точно, че указът за освобождението на Младен Маринов като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, който сега е препоръчан за вътрешен министър, към момента не е подписан от президента Румен Радев и предаден в Народното събрание. Предложението за освобождението на Маринов от поста му на основен секретар бе утвърдено през вчерашния ден от държавното управление.

Оставките на министрите и назначението на техни заместници трябваше да бъде точка втора от дневния ред на Народното събрание.

Заради непостъпилия декрет депутатите я отложиха с общо 121 гласа “за ”, “против ” - 23 и “въздържали се ” 32.

От администрацията на президента оповестиха, че предлагането на държавното управление за освобождение на Маринов като основен секретал е постъпило при тях през вчерашния ден, само че не прецизираха час. Междувременно президентът Румен Радев е изхвърчал рано тази заран за среща на държавните глави от групата „ Арайолуш “ в Латвия. Той се прибира късно в петък и ще подпише указа след завръщането си, оповестиха от " Дондуков " 2. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР