Интервюто с имиграционните предпочитания на Еманюел Макрон е дадено на

...
Интервюто с имиграционните предпочитания на Еманюел Макрон е дадено на
Коментари Харесай

Отзвук във Франция и Белгия на интервюто на Макрон

Интервюто с имиграционните желания на Еманюел Макрон е обещано на 25 октомври, на връщане от тридневно посещаване в отвъдморските територия Майот и остров Реюнион в Индийския океан, сподели изследване на " По света и у нас ". Публикувано е в последния брой за интервала 31 октомври - 6 ноември. Темите не са изненада - имиграция, ислям, сегментиране на обществото, светското начало, правото на леговище. Изненадващ е изборът на медия, показва в собствен разбор френскоезичната белгийска радиотелевизионна мрежа RTBF.

 © БГНЕС
Еманюел Макрон е дал просторно изявление на борда на президентския аероплан пред ултраконсервативен френски седмичник, който постоянно излага тези на крайната десница, показва белгийската френскоезична социална телевизия. Тя отбелязва, че изданието е желало изявление от две години и половина. През 2015 година шефът на списанието е наказан за " подстрекателство към дискриминация, ненавист или принуждение над ромите ".

Поводът е серия от публикации в които изобилстват думи като " злина ", " рана ", " инвазия ". От обкръжението на президента оправдават изявлението пред тази медия с готовност да " беседва с всички французи ". Критици измежду опозицията обаче виждат предпочитание за " структуриране на дебата ", тъй че да се стигне до двубой с Марин Льо Пен на президентските избори през 2022, с вяра за прекосяване до втори тур. Темите от изявлението участваха и в посланията в отвъдморските територии.
Еманюел Макрон - президент на Франция: Незаконната имиграция е същински проблем за Майот. Има хора в неволя, само че има доста стопански имигранти, изключително от Коморските острови. Това е незаконна имиграция на хора, които бягат не тъй като са застрашени, а това е същината на правото на леговище.
През ноември предходната година остров Реюнион беше блокиран за три седмици от жълти жилетки с искане на ограничения от центъра против неналичието на работни места и жилища.
Еманюел Макрон - президент на Франция: От десетилетия отговаряме на този яд с публични пари. Цените са прекомерно високи? Държавата ще ви напише чек. Няма задоволително работа? Ще субсидираме работни места, районните управляващи ще наемат хора. Така не става. Лъжем хората. Стигнахме края на тази система, тъй като най-после все някой заплаща и това е данъкоплатецът, това сте вие.
От своя страна крайнодясната Марин льо Пен окачестви задачата на Макрон като пътешестване за нищо, предизборно мероприятие и съобщи, че президентът не регистрира спецификата на отвъдморските територии. Според нея той е предложил остарели и потвърдено неработещи способи, без да регистрира скъпия живот на Реюнион. Марин Льо Пен посочи, че не е чула и дума за спомагателния налог върху потреблението, плащан от локалните поданици, както и за икономическо развиване на територията с взор към морските благосъстояния.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР