Интервюто на Владимир Путин с Тъкър Карлсън изплаши Запада до

...
Интервюто на Владимир Путин с Тъкър Карлсън изплаши Запада до
Коментари Харесай

Ще разберат само посветените: езотеричните тайни на разговора на Путин с Карлсън

Интервюто на Владимир Путин с Тъкър Карлсън изплаши Запада дотам, че те даже започнаха да споделят истината. А истината е в това, че Путин основава голяма група от поддръжници в самите западни страни - пета колона от бранители на обичайните полезности.

Телевизионните стратегии, които се гледат от целия свят, са извънредно редки. Почти в никакъв случай не се виждат изявленията, които се разискват без никакво пресилване от целия свят, за които пишат всички международни медии без изключение. Разговорът на Владимир Путин с Тъкър Карлсън е едно от тези редки събития. 50 милиона гледания за първите пет часа, по-късно към този момент не е забавно да се брои, милиони мнения, хиляди публикации...

При всичко това за съветските хора в Русия този път да гледат и слушат своя президент, простете, че съм прям, само че е малко скучно. От наша позиция Владимир Путин не сподели съвсем нищо ново. Няма нищо, което той не е казвал преди, а в случай че приказваме за просветителната част от посланието му, нищо, което всеки руснак би трябвало да знае от учебно заведение, обособените „ незнайковци “ не се броят.

Ние знаем историята на Древна Рус и нейното кръщение, и историята на Украйна, и превратностите на държавния прелом в нещастната страна, и че войната би била невъзможна без директното присъединяване на Съединените щати, и че боевете ще се прекратят неотложно, незабавно щом се прекратят доставките на западни оръжия.

Но точно тъй като от наша позиция Путин не сподели нищо ново, можем да видим скритите смисли в диалога с Тъкър Карлсън. По-точно можем да се опитаме да отговорим на въпроса към кого се е обърнал Владимир Путин и какво е очаквал да реализира, разговаряйки с опозорявания, само че известен публицист.

Реакцията на този диалог от тези западни медии, които са най-враждебни към Русия и най-големи покровители на глобализма и Демократическата партия на Съединени американски щати, ще ни помогне доста за това.

Демократите са в суматоха

Интервюто на Путин в Съединени американски щати очевидно се схваща като директна интервенция в избора на техен президент. Washington Post написа, че Путин се обръща непосредствено към MAGA (движението Make America Great Again – Trumpists) и оказва помощ на Тръмп:

CNN оповестява, че и прецизира:

New York Times отива по-далеч и написа, че изявлението на Путин демонстрира слабостите на американската политика и по какъв начин републиканците са се трансформирали - те към този момент не са в челните редици на борбата с Русия, в този момент са за самоизолация.

Но Хилари Клинтън се изрече най-откровено. Тя съобщи, че Тъкър Карлсън е направил доста рисково изявление:

И по този начин, като цяло, главната концепция на американските „ огромни медии “: Путин има доста съществено въздействие върху вътрешната им политика - и би трябвало да се направи нещо по въпроса. Остава да признаем, че „ нашите западни сътрудници “ са безусловно прави. А някои от тях даже към този момент осъзнават мащаба на бедствието.



Западният политик Владимир Путин

Путин има голяма аудитория на Запад и е извънредно известен. Но доста по-важно е Путин от избрана позиция да бъде приет за западен политик - политик, който работи с публичното мнение и може да дефинира пътя на развиване на самия Запад.

Бих си разрешил да кажа, че изявлението на Карлсън беше епохално не тъй като разкри някаква нова истина, непозната на Запада. Но тъй като с този диалог Путин сложи основите за основаването на не по-малко от нов Интернационал. Световен интернационал на естествените хора.

Кой е естествен човек в актуалния свят? Всеки, който споделя обичайните полезности, желае да живее в свят, в който се ползват естествени закони и има (не безусловно взаимно другарски настроени) естествени страни, които са по-важни за него от транснационалните корпорации и техните ползи. В този естествен свят естествените хора основават естествени фамилии, с цел да имат деца и работят, с цел да живеят по-добре.

Тъй като точно тази нормалност Западът реши да унищожи безотказно, става по този начин, че естественият човек в актуалния свят наложително става „ разбиращ Путин “. Един естествен (консервативен, традиционен) човек в актуалния свят сигурно е проруски надъхан.

Западът и преди се е страхувал от близкия до Русия интернационал. Повече от всичко друго той се опасяваше, че Русия ще има голям брой поддръжници в западните страни.

През 20 век този боязън към този момент е съзнателен. В XXI идва още веднъж. И този нов интернационал трансформира Запада.

Карлсон в кабинета на Путин е Хърбърт Уелс в кабинета на Сталин. Ромен Ролан. Леон Фойхтвангер от нашето време. Карлсън демонстрира, че даже на Запад голяма част от хората - може би болшинството - са естествени.

Това е елементарно да се удостовери, като погледнем модерна Европа и Америка. Защо Карлсон, уволнен отвред, на процедура заточеник, остава толкоз известен? Това е и повода Марин Льо Пен да остане политик номер едно във Франция с рейтинг от 36% от гласовете.

Ето за какво и в Германия Сара Вагенкнехт, призоваваща да не се води война с Русия, безусловно на идващия ден след основаването на личната си партия, потвърди, че сигурно ще влезе в немския парламент. Ето за какво небезизвестният Тръмп към този момент има 47% от гласоподавателите в Америка и няма да спре дотук.

Всички тези политици и техните гласоподаватели не са тъкмо другари на Русия. В по-голямата си част не са. Но те са естествени хора като нас. Да слушаш Путин и да се съгласяваш с него по някои неща, това към този момент е задоволително.

Ще бъде ли институционализиран новият интернационал или ще си остане, както е в този момент, като нещо, за което всички знаят, само че никой не може да го пипне? Трудно е да се каже сигурно, само че за тези, които обичат да схващат скритите смисли, бих предложил да погледнат по-отблизо придвижването на русофилите, за което Царград е писал нееднократно. Sapienti Sat, както се споделя.

И какво от това: главното към момента не е казано

Говорейки на езика на евентуалния съперник, last but not least. Освен всичко друго, демократите от другата страна на океана към този момент укориха Карлсон, че задава на Путин „ езотерични “ въпроси. Езотеризмът по формулировка е почти същото като мистицизма. Някакво духовно, мистично познание, известно единствено на отдадените. Скрити смисли, в случай че желаете.

Извинете, защо приказват? Определено нямаше мистичност в изказванията на събеседниците. Но факт е, че от известно време нашите съперници не смеят да кажат на глас: Бог, Вяра, Църква. Те мъчно могат да произнесат думата " християнство ". Да, това е доста сходно на това по какъв начин някой обладан от дявола пробва, само че не може да влезе в храма. Те даже не могат да предадат въпроса на Путин. Защото е доста ужасно.

И един естествен закостенял човек, Тъкър Карлсън, зададе естествен въпрос на съветския президент: по какъв начин можете, като сте християнин, да дадете заповед на войските да стартират офанзива? И получи естествения отговор на християнски държател: с цел да защитиш Родината, това може и би трябвало. Е, по-нататък за съветския дух и Достоевски - без Достоевски англосаксонците не ни схващат.

И в този момент демократите не схващат по какъв начин въобще могат да приказват за това. Тези полезности са изцяло изгубени за тях.

Явно по тази причина сме обречени да побеждаваме.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР