Интервюто на руския посланик Елеонора Митрофанова за предаването Политически НЕкоректно

...
Интервюто на руския посланик Елеонора Митрофанова за предаването Политически НЕкоректно
Коментари Харесай

Волгин: Пеевски свали интервюто с Митрофанова от БНР

Интервюто на съветския дипломат Елеонора Митрофанова за предаването " Политически НЕкоректно " с водещ Петър Волгин няма да бъде излъчено през днешния ден. В началото той изясни, че решението е на Програмния съвет на Българското национално радио, а повода била намесата на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, предава darik.bg.

В реалност позицията е на парламентарната група на Движението за права и свободи, а не персонално на глобения по закона " Магнитски " за корупция народен представител. Волгин дефинира решението на 16-членния съвет като цензура (похвали единственият въздържал се, само че името му по този начин и не беше казано) и се съпостави с Джордано Бруно, преследван от инквизицията.

Вместо това посетител е генералният шеф на БНР Милен Митев. Волгин категорично акцентира, че Митев нямал никакво отношение към прекъсването на изявлението и не знаел кои са хората от Програмния съвет. Другият посетител е Соня Момчилова, ръководител на Съвета за електронни медии, която сподели, че не знае какво се желае от Съвет за електронни медии.

Вчера на страницата на предаването във " Facebook " той назова " стадо " партиите ГЕРБ, Продължаваме промяната и Демократична България и предизвести Пеевски, че може да се кае за дейностите си. " За това какво ще се излъчва по радиото вземат решение работещите в него ", написа още Волгин, след което тъкмо работещи в БНР взеха решение да бъде спряно изявлението.

Волгин сподели още, че изявлението е било записано, тъй като по този начин постъпвали в предаването в сходни случаи. Това не беше оповестено в анонса за гостуването на Митрофанова, само че в петък фоторепортер на " 24 часа " е видял съветския дипломат да излиза от БНР и това разкри, че тя е била там за записа.

Водещият изясни, че изявлението е обсъждано при планирането в стратегия " Хоризонт " и никой в никакъв случай не бил споделил, че има проблем тя да гостува. " Около 10 вечерта ми се обади една колежка и ми сподели, че в 8 сутринта в събота се привиква изключително Програмния съвет. Специално на мен и екипа ни е неразрешено да публикуваме изявлението в каквато и да е форма и където и да е и да го даваме на който и да е ", добави той с коментар " Толкова за свободата на словото в България ".

Веднага след което цитира част от диалога с съветския дипломат - по какъв начин я попитал за какво в Русия по държавните медии не може да се подлага на критика властта, а тя отвърнала с въпрос къде по света има цялостна независимост на словото. Волгин ѝ споделил, че фактът, че тя гостува в БНР в неговото предаване е доказателство за свободата на словото в България.

" Няма народна власт там, където се разрушават монументи ", сподели водещият в късото си встъпително слово и повтори съвсем едно към едно позициите на Българска социалистическа партия и симпатизиращи на Владимир Путин български партии.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР