Интервю за Novinite.bg с г-н Хайми Бехар, Главен маркетинг директор

...
Интервю за Novinite.bg с г-н Хайми Бехар, Главен маркетинг директор
Коментари Харесай

Интервю с Хайми Бехар, SPI International: Първият световен канал за турски сериали вече и в България

Интервю за Novinite.bg с господин Хайми Бехар, Главен маркетинг шеф (CMO) в SPI International и отговарящ за маркетинга на TDC в България:

Г-н Бехар, TDC (Timeless Drama Channel) e първият ТВ канал в България, напълно отдаден на турски продукции. Разкажете ни малко повече за канала и по какъв начин се зароди концепцията за него?

SPI International има над 25 години опит в дистрибуцията, работата с канали и основаването на наличие. Когато създателите на компанията осъзнаха бързо възходящия интернационален интерес към турските трагични филми и сериали (или dizi на турски език), те взеха решение да си партнират с Ay Yapim, водещa продуцентска компания в Турция, и да лицензират някои от най-хубавите турски продукции за дистрибуция по цялостен света. Скоро по-късно, поради увеличеното търсене на оператори от разнообразни страни, цялото това прелестно наличие образува първия международен канал за турски драми – Timeless Drama Channel (TDC).

Каналът е ориентиран към почитателите на трагичния род и към всички, които желаят да гледат високо оценени сериали сериали, които са повлияли както на турския телевизионния пазар, по този начин и на световния. В момента портфолиото на канала включва девет хитови и неведнъж награждавани заглавия, три от които ще създадат международните си министър председатели точно по TDC!



Какво ви накара да изберете България като следващата страна в Европа, в която стартирате канала?Турските продукции се радват на засилен интерес измежду българската публика, само че дали разполагате със статистика по отношение на гледаемостта на турски сериали у нас, която ви е предизвикала да се насочите към българския пазар?

От старта си през 2019 година TDC притегли интереса на доста оператори по целия свят. Каналът провокира огромно неспокойствие у феновете в прилежащите на България Сърбия и Северна Македония и беше извънредно добре признат в Румъния, където се предлага в мрежите на два от най-големите оператори в страната. Предвид този триумф, бяхме извънредно разчувствани най-сетне да представим канала и в България, като съвсем всекидневно получавахме запитвания от български почитатели по отношение на това по кое време ще започва TDC. 

Къде българските фенове могат да гледат TDC и дублиран ли е каналът? Кои ще са първите турски продукции, които са налични за българската публика?

Каналът се предлага извънредно посредством IPTV и DTH платформите на Булсатком в България като част от пакетите Premium+ TV и Drama и може да бъде открит надлежно под номер 444 за IPTV и DTH HD клиентите и по номер 16 за DTH SD ползвателите. В момента българската аудитория може да се наслаждения на пет световноизвестни трагични сериали – „ Черни пари и обич “, който е бил измежду номинираните в Международните награди „ Еми “ през 2015 година, известният сантиментален сериал „ С Русия в сърцето, вълнуващата престъпна драма „ Справедливостта на Кара “ ; хитовата продукция „ 20 минути “ и завладяващия сантиментален сериал „ Момичето с аления шал “ .

Предвиждате ли премиерни сериали и филми, които да излъчвате по TDC в България?

Номинираният за Международните награди „ Еми “ 2015 сериал „ Черни пари и обич “ направи своя дебют в България точно по TDC. В основните функции влизат известните турски артисти Туба Бююкюстюн и Енгин Акюрек, а действието на сериала се развива към историята на честния и честен служител на реда Йомер. Годеницата му е открита мъртва при подозрителни условия дружно с бащата на основната героиня Елиф, по тази причина Йомер е решен да открие истината за случилото се. Новите епизоди на сериала се излъчват всеки работен ден от 20:40 ч. по TDC, наличен в DTH и IPTV мрежите на Булсатком.

В нашия азбучник имаме и три продукции, които ще създадат международните си министър председатели по TDC, като скоро ще бъдат излъчени и посредством платформите на Булсатком. Това са „ Майки и мащехи “, който споделя за мощната връзка сред две дами от два изцяло разнообразни свята, „ Петима братя “, разкриващ силата на фамилията, любовта и другарството, и „ Осмият ден “ , сериал за мощната воля на една жена, търсеща истината за неочакваното изгубване на своята майка. Друг знаменит сериал, на който българската аудитория ще може да се наслаждения напълно скоро, е известният психически трилър „ Край “ , който е и първият турски сериал, излъчен в Западна Европа.

Като основен маркетинг шеф (CMO) в SPI International, които държат правата за TDC, вие отговаряте за маркетинг тактиката за близо 50 пазара. Има ли универсална формула за триумфа на всеки един пазар? Имате голям опит в маркетинга на телевизионни канали, разкажете ни забавен миг от кариерата си или акцията, с която най-вече се гордеете?

SPI International е световна медийна компания, която оперира в 57 страни и работи с над 700 оператора по целия свят. Създали сме и сме осъществили редица сполучливи маркетинг акции както в съдействие с нашите сътрудници, по този начин и независимо. Изхождайки от моя богат опит в развлекателната промишленост, мога с убеденост да кажа, че универсалната формула за триумф включва две неща: Да следите от близко непрестанно изменящите се трендове и постоянно да имате положително наличие за разпространение.

В наши дни информацията се популяризира извънредно бързо, с помощта на глобализацията и развиването на технологиите, по тази причина е все по-важно да се имаме взор над трендовете, с цел да можем да предоставим на потребителите артикули, които дават отговор на техните непрекъснато изменящи се условия. Най-голямото ни достижение като SPI е основаването и приемането на работна нравственос, която е насочена към клиента. Като така наречен „ дом на страхотното развлечение “, ние постоянно търсим положително наличие от разнообразни жанрове, което знаем, че нашата аудитория ще хареса.

Наблюдаваме от близко трендовете измежду аудиторията, вслушваме се в настояванията на феновете и се грижим за потребностите им както посредством особено подбраното наличие, по този начин и посредством нашите артикули, които сплотяват линейно и така наречен наличие при поискване.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР