Интервю със Стефан Митов, Член на Съвета на директорите на

...
Интервю със Стефан Митов, Член на Съвета на директорите на
Коментари Харесай

“Бизнес Логистичен Център София” залага на енергийно ефективен подход

Интервю със Стефан Митов, Член на Съвета на шефовете на „ Бизнес Логистичен Център София “ АД
Разкажете ни в резюме за „ Бизнес Логистичен Център София “ и какво ви накара да обмислите въвеждане на енергийно-ефективни ограничения?
 „ Бизнес Логистичен Център София “ (BLCS) започва през втората половина на 2007 година и е приключен при започване на 2010 г. Основна активност на компанията е отдаване на складови, търговски и офис площи чартърен, само че също така предлагаме и необятен кръг от услуги, отговарящи на потребностите на бизнеса. BLCS разполага с над 20 000 кв.м складови, офис и търговски площи, заведение за хранене, бензиностанция, както и с 500 прилежащи паркоместа.
Големи последователи сме на всички процеси, водещи до оптимизации в разходването на запаси и най-много зелената сила и ограниченията за енергийна успеваемост. Винаги сме се стремили нашите здания да надвишават съществено нормативните условия в тази сфера. През февруари тази година предприехме още една стъпка в тази посока като стартирахме създаване на покривна фотоволтаична централа за лично ползване с конфигурирана мощ от 151 kWp (киловат пика).
Какво беше значимо за вас при избор на съветник и реализатор на плана?
Работим с ЧЕЗ от над 15 години, в които те се потвърдиха като благонадежден и правилен сътрудник. Решихме да им се доверим още веднъж, най-много поради цялостната услуга, която предлага ЧЕЗ ЕСКО – от разбор на потреблението и предложение за оптимално решение, правене на плановата документи, координиране с институциите, създаване на централата, до стартирането й в употреба. Не без значение беше и препоръчаната гъвкава скица на финансиране.
Какъв е резултатът, който отчитате след въвеждане в употреба на построената за вас фотоволтаична система?
За късото време от стартирането в употреба на фотоволтаичната централа в средата на месец юни 2020 година тя е произвела над 100 000 kWh електрическа енергия. Това подхожда на спестени въглеродни излъчвания от над 95 тона. Така забележителна част от потребяваната от нас сила през светлата част на деня се генерира от възобновими източници. В същото време наред с нашия принос към понижаване на въглеродните излъчвания, благодарение на построената система понижаваме разноските ни за покупка на електрическа сила от мрежата и осъществяваме финансов резултат. При упования експлоатационен период от 25 години на фотоволтаичната система, общият финансов резултат е в размер на не по-малко от 650 000 лева
За ЧЕЗ ЕСКО
„ ЧЕЗ ЕСКО България “ предлага самостоятелни решения до ключ в региона на отоплението, вентилацията, климатизацията, осветлението, ВЕИ и индустриални системи. Компанията се утвърждава сполучливо на българския пазар и съумя да натрупа портфолио от 59 плана, част от които в развой на реализация.

Само в областта на фотоволтаичните системи, в съдействие с „ ЧЕЗ Трейд “ и „ ЧЕЗ Електро България “, „ ЧЕЗ ЕСКО България “ осъществя общо 24 плана с обща конфигурирана мощ 14 300 kWp (киловат пика), като от тях 3 500 kWp са към този момент в употреба.
Информация за услугите и осъществените от компанията планове можете да намерите на.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР