Интервю със Сандиага Уно, министър на туризма и творческата икономика

...
Интервю със Сандиага Уно, министър на туризма и творческата икономика
Коментари Харесай

Министърът на туризма на Индонезия: Българските СПА курорти са изключително интересни за индонезийците

Интервю със Сандиага Уно, министър на туризма и креативната стопанска система на Индонезия, за Euronews Bulgaria. 

 
Господин Уно, по какъв метод Индонезия и България могат да си сътрудничат в областта на туризма?
 
Имаме дългогодишни двустранни и близки връзки. Вярвам, че има капацитет за развиване в областта на туризма. Ако поставим взаимни старания, и двете страни могат да завоюват доста. Животът на 45 000 000 индонезийци зависи от сферата на туризма и креативната стопанска система. Чрез културни обмени и опознавателни пътувания, посредством развиване на човешкия капитал в региона на туризма България и Индонезия могат да положат доста по-конкретни старания за да подобрят дружно сферата на туризма и креативната стопанска система.
 
България забавна дестинация ли е за индонезийските туристи?
 
Изключително забавна. Съвсем неотдавна научих, че с изключение на прелестна природа, България е фамозна и с минералните си СПА центрове. А точно последните са много известни и търсени в Индонезия. България разполага и с положителни " артикули ", развити от креативната стопанска система, които бихме могли да разпространяваме дружно с нашите. Такива са да вземем за пример кулинарията, модата и други занаяти. В този смисъл, виждаме огромен капацитет в тази посока.
 
Колко туристи от България очаквате през тази и идната година?
 
Очакваме броят на туристите да нарасне след края на пандемията. През тази година се стремим към 60 процентово възобновяване, само че упованията ни са за 100 процентово свестяване до 2025 година Смятам задачата ни за изцяло постижима, само че ще би трябвало да работим доста старателно. Планирам да се направи изчерпателен стратегически разбор на целите ни в бъдеще. Ще създадем и екип " Продажби ", който да си сътрудничи сполучливо с локалните туристически организации тук.
 
Кои са най-интересните дестинации в Индонезия за българските туристи?
 
Лично аз несъмнено бих поставил Бали преди всичко. Развиваме обаче и други дестинации като остров " Комодо ", доста предпочитано място, Боробудур, където се намира най-големият древен будистки храм, както и езерото " Тоба " в Суматра - най-голямото вулканогенно езеро в света.
 
Какви цели сте си сложили за тази и другата година?
 
Тази година се стремим да притеглим 8,5 милиона задгранични туристически визити. А за идната задачата ни е 14 000 000. Големите ни очаквания са броят да се повиши сред 18 000 000 и 20 000 000 до 2025 година Работим крепко, с цел да се осъществя проектът ни, само че освен да реализираме числата, само че и да подобрим качеството. В резултат: по-дълги престои да вземем за пример. Стремим се още към вливане на повече пари в локалната стопанска система, както и към откриването на 4,4 милиона нови работни места до 2025 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР