Интервю с Нора Петкова, ръководител Проекти и член на съвета

...
Интервю с Нора Петкова, ръководител Проекти и член на съвета
Коментари Харесай

Услуга, която чакахме отдавна: експресен банков кредит изцяло онлайн – това вече е възможно, благодарение на Кредипорт

Интервю с Нора Петкова, началник Проекти и член на съвета на шефовете в Кредипорт АД.

- Г-жо Петрова, по какъв начин породи концепцията за основаването на CREDiPORT и какви цели си поставяте?

- Ние сме екип от специалисти с дълготраен опит и реализация във финансовата сфера. Обединили сме наученото в първия за България портал за заеми, застраховки и пенсионно обезпечаване - crediport.bg. Основната ни цел е една платформа да даде улеснение, досегаемост и обективен самостоятелен избор за потребителите на финансови услуги. За да я реализираме, използваме опциите, които предлага интернет, както и новаторски софтуерни решения за електронна администрация, установяване на рискови профили и отдалечено обслужване на клиенти. Регистриран медиатор сме в КФН и Българска народна банка.

С какви преимущества се отличава CREDiPORT и каква е добавената стойност за потребителите?

- Когато приказваме за добавена стойност е значимо да уточним, че CREDiPORT като място, на което се събират клиенти с финансови институции, генерира такава и в двете направления – към ползвателите на финансови артикули и към самите снабдители на тези артикули. Обикновено постоянно се мисли за обслужването и доставянето на стойност за потребителите, само че за нас сътрудниците са също толкоз значим приоритет и ние непрекъснато работим за основаването на ефикасни съдействия. Към сегашния миг партнираме с дванадесет застрахователя, 10 кредитиращи институции и най-големия пенсионен фонд в България. На сътрудниците предлагаме освен поток от клиенти, само че и автоматизирани процеси на връзка и електронна администрация на документи. Обратната връзка, която получаваме, демонстрира, че електронно подписаните документи, които изпращаме, доста редуцират времето и улесняват тяхната работа. За кредиторите прибавяме и скоринг на кредитоискателите, с което в допълнение спестяваме огромна част от предварителната обработка на настояванията за кредитиране.

Що се отнася до добавената стойност за нашите клиенти – да, в действителност това е свободата на прилагане на финансови услуги посредством допустимо най-пълен онлайн развой. За образец ще дам застраховка на имущество, която се подписва само и единствено на платформата до приемане на подписаната лавица по имейл. С едно изречение – улеснява финансовия живот на ползвателите посредством интегрирана услуга за икономисване на запаси. Клиентите на уеб страницата могат да ревизират анонимно и гратис кредитната си оценка; да заявят потребителски, жилищен и бизнес кредит; да закупят застраховки и да употребяват отдалечено обслужване по въпроси, свързани с пенсионното обезпечаване.

Кои са проблемите, които срещате и по какъв начин ги преодолявате?

- Може би най-голямото предизвикателство за нас е възходящото количество поръчки за кредитиране, които получаваме. Естествено, това ни радва, само че въпреки това сме сложени пред алтернативата за салдото сред ползите на клиентите от гл. т. на опцията за избор и отчитането на условията на нашите сътрудници. Натрупахме огромна база от клиенти и наша непосредствена задача е да я сегментираме детайлно, с цел да успеем да свържем по-прецизно кредитиращите институции с подобаващите претенденти.

Тази седмица представихте нова услуга – експресен банков заем онлайн. С какво е по-различна от останалите онлайн заеми?

- Често думата „ онлайн “ в словосъчетанието „ онлайн банков заем “ значи, че част от процеса по кандидатстване и разпределяне на заем се случва през интернет. В общия случай, когато решим, че желаеме онлайн финансиране от банка, се стига до офис, чиновник, пощальон, хартия, писалка. Както споделих, нашият блян е да предоставяме електронни услуги от А до Я и в тази връзка дадохме опция на клиента в процеса на заявяване на заем да получи безвъзмезден дипломиран електронен автограф, който да му служи при сключване на нужните документи. Това ни разрешава незабавно да изпратим запитването за заем до интегрираните финансиращи институции и договорката да бъде подписана неприсъствено в границите на няколко часа. Радваме се, че високотехнологична банка като Българо-американска кредитна банка, е първият ни сътрудник по тази бизнес линия.

- Получихте ли първите противоположни връзки от клиенти? Какво споделят те?

Първите ни клиенти са заети хора и споделят удовлетворение от опцията да изтеглят заем без да посещават банков офис в комфортно за тях време от комфортно място. Сто % декларират, че биха предложили услугата на близки и познати. Вярваме, че динамичността на всекидневието, финтех решенията и опцията за агрегиране на голям брой услуги на едно място ще наложат отдалечения вид обслужване с добавено качество, и бързаме да сме в крайник с времето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР