Интервю с епидемиолога и инфекционист полковник доц. д-р Андрей Галев,

...
Интервю с епидемиолога и инфекционист полковник доц. д-р Андрей Галев,
Коментари Харесай

Горещи новини от Ковид отделението: Трябва ни отговор срещу пандемията

Интервю с епидемиолога и инфекционист полковник доцент доктор Андрей Галев, д.м.н – ВМА, София



Докато за някои заплахата е нещо, за което са чували единствено от телевизионния екран, за други тя е метод на живот. Застрашаваща най-важното – нашето здраве – тя ни държи изправени до стената в търсене на избавление.

Най-добрата отбрана е офанзивата, споделят военните тактици. Дали това предписание важи и в медицината, или по какъв метод да се опазим, попитахме не какъв да е, а полковник доцент доктор Андрей Галев от Военномедицинска академия (ВМА) – София. Като експерт по заразните заболявания и тяхната профилактика и шеф на Научноприложния център по военна епидемиология и хигиена към ВМА, той разкри следното пред нас:

Здравейте, доцент Галев! Как да отговорим на удара?

Здравейте! Независимо дали приказваме за военно дело или за медицина, съответният отговор на противников удар постоянно изисква познаване на неприятеля. За новия ни зложелател – вируса, научихме доста през последната година. В инфекциозния развой обаче има две страни – микроорганизмът (вирусът) и макроорганизмът (човекът). Мога да кажа, че най-големият ни защитник е нашето тяло. Освен съблюдаване на строги противоепидемични ограничения, аз предлагам всеки от нас да се погрижи тялото му да е добре „ заредено “ с потребни субстанции. Това значи, че с изключение на наложителните хранителни субстанции – въглехидрати, белтъчини и мазнини – ние всекидневно и уравновесено би трябвало да му осигуряваме и всички нужни витамини и минерали.

Казвате, че витамините ще ни опазят?

Вижте, витамините и минералите, в случай че ми позволите тази прилика, са като „ гориво “ за човешкия организъм. Ако го оставим без тях, той става небоеспособен – като аероплан с празни резервоари. Затова аз всекидневно предлагам на моите пациенти банкет на мултивитамини. Нещото, което в моята лекарска процедура се е потвърдило, че поддържа организма безотказно, са така наречен Живи витамини (Live Vitamins).

Какво ще рече„ живи “?

Името им не е инцидентно – това е комплекс от витамини и минерали, чиято естествена биологична мощ е оптимално съхранена. Именно тази биоактивност производителите са нарекли с думата „ живи “. Това са единствените мултивитамини, чиято форма съставлява маслен разтвор. На него се дължат оптимално високите равнища на асимилиране на потребните субстанции в тялото, където те незабавно попълнят отворилите се неналичия. Формулата на Live Vitamins включва цели 22 витамина и минерала и е напълно съобразена с потребностите на българското население. А в случай че се върна към сравнението с горивото, което използвах доскоро, то Живите витамини са „ гориво с високо октаново число “.

Като се разболеем ли да ги пием?

Погрешно е схващането, че ограничения се вземат, чак когато нещо ни е сполетяло. Както споделя великият съветски хирург Пирогов, „ грам профилактика коства кг лекуване “ и е изцяло годно. Живите витамини, поради техния богат състав, способстват за естествената функционалност на всички органи и системи в човешкия организъм – като се стартира от дихателната и се стигне до имунната. Те са отличен прийом за противопоставяне на заплахата, защото ни поддържат в добра кондиция и подготвени да отговорим на удара. Тялото става по-приспособимо и е способно да оцелее. Задоволяването на потребностите му от потребни субстанции спомага за по-бързо възобновяване. Всеки пациент би трябвало да е с рекомендация за дълготрайна профилактика, с цел да може да се погрижи дейно за здравето си, даже откакто клиничната картина към този момент се е нормализирала.



Можете да откриете Live Vitamins в най-близката аптека до вас.



 

Източник:

 

*публикация

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР