Интервю на Радио К2 с председателя на БМГК проф. Николай

...
Интервю на Радио К2 с председателя на БМГК проф. Николай
Коментари Харесай

Николай Вълканов: Бизнесът в България се развива много добре, условията са отлични

Интервю на Радио К2 с ръководителя на БМГК проф. Николай Вълканов от 19 април 2018 година

„ Радио К2 “: Развива ли се сполучливо бизнесът в България и по какъв начин и с какво той способства за страната в последната една година?

Николай Вълканов: Бизнесът в България се развива бих споделил не добре, а доста добре. Условията за бизнес са отлични. Защо са отлични? Защото има добра законодателна рамка, положителни данъчни политики, извънредно огромен запас, а с цел да осъществиш един огромен капиталов план са нужни тъкмо тези три условия. Това е очевидно от растежа, който се получава от година на година, понижена безработица до най-малко, това са все сполучливи неща за бизнеса.

„ Радио К2 “: Ако се затворят вероятно, както се загатва, някои от въгледобивните предприятия в страната, това ще навреди ли на страната?

Николай Вълканов: То е едно въгледобивното дружество в България, това са мини „ Марица-Изток “, едно в действителност огромно дружество с 30 милиона тона годишен рандеман, което обезпечава въглища единствено за централите в „ Марица-Изток “ – двете американски Топлоелектрическа централа 2. Мини „ Марица-Изток “ скоро няма да се затворят, те работят добре, има някакви претенции за нарастване на цената на въглищата, само че това са въпроси, които се вземат решение. Ние други въглищни предприятия нямаме, за рандеман на въглища други нямаме. Така че не виждам някакво напрежение там или някаква алтернатива. Поне в идващите 10 или 15 години централите ще продължат да работят на въглища. Въглища се добиват, това е хоризонтът, който виждаме пред нас и няма напрежение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР