Интервенцията на Запада по казуса с Нагорни Карабах ще бъде

...
Интервенцията на Запада по казуса с Нагорни Карабах ще бъде
Коментари Харесай

Проф. Чуков: Интервенцията на Запада по казуса с Нагорни Карабах ще бъде на базата на силните арменски лобита

Интервенцията на Запада по проблема с Нагорни Карабах ще бъде въз основата на мощните лобита, които имат арменците, изключително във Франция и Съединени американски щати. Това сподели особено за ДЕБАТИ.БГ интернационалният анализатор проф. Владимир Чуков.

„ Най-голямата арменска диаспора в Европа е във Франция. Там има над 800 000 извънредно дейни арменци, измежду които има депутати, министри и доста постоянно заемат публични длъжности във френското общество. Същото е и в Съединени американски щати. Тук не става въпрос за християнска Европа, а по-скоро за лобиране, т.е. за разнообразни полезности, които са присъщи за Европа и за християнския свят. Това са полезностите за правата на индивида, демокрацията, икономическия разцвет “, изясни той.

Проф. Чуков добави, че това са детайлите, с които би трябвало да свикнем и респективно този район да може да стъпи на крайници и да престане да бъде фокус на напрежението освен в районен, само че и в международен мащаб.

„ Просто би трябвало да бъдат осъществени тези правила. За такова нещо обаче би трябвало време. Трябва да има доста сериозен стадий на преход и от двете страни, тъй че ще следим процесите “, сподели той.

Защо този път руснаците не помогнаха на Армения? Какво значи светкавичната победа на Азербайджан? Възможно ли е доближаването със Съединени американски щати да помогне на Армения – четете на следващия ден в цялото изявление на проф. Чуков за ДЕБАТИ.БГ.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР