Интервенцията на Москва в Украйна и реакциите на Запада -

...
Интервенцията на Москва в Украйна и реакциите на Запада -
Коментари Харесай

Руски медии: При Трета Световна на мястото на САЩ ще има пролив Другарят Сталин

Интервенцията на Москва в Украйна и реакциите на Запада - мнения от съветски издания

Лидерите на страните от НАТО, Европейски Съюз и Г-7 се събраха извънпланово в Брюксел, с цел да обсъдят резултатите от първия месец на съветската "специална военна интервенция " в Украйна. След договарянията бяха оповестени нови наказания против Русия, по-нататъшна поддръжка за Украйна, основно с оръжейни доставки, и значително усилване на наличието на НАТО в Източна Европа, обобщава в. "Комерсант " равносметката от вчерашните конгреси.

Съединени американски щати и европейските им съдружници все по този начин не плануват изпращане на контингенти в Украйна поради опасения, че директен конфликт с Русия ще провокира непредсказуеми последствия, отбелязва вестникът.

Трите срещи на върха в Брюксел сложиха началото на нов международен ред. НАТО в никакъв случай не е събирала толкоз сили край границите на Русия. Решението на украинския въпрос радикално ще промени цялата архитектура на международната сигурност, а и на стопанската система. Вместо глобализацията, при която страните с разнообразни политически системи стават единно икономическо цяло, идва време за опълчване и отделяне, четем в коментар от "Независимая газета ".

След решенията на НАТО съветското външно министерство упрекна алианса, че е "заинтересован да не престават военните дейности " в Украйна, "дестабилизиращо усилва силите си по източния фланг " и "дълговременно затвърждава "антируския курс " в новата си стратегическа идея ", написа "Известия ".

"За Съединени американски щати е кардинално значимо да употребяват украинската карта, с цел да продължат битката против Русия. За Щатите е доста удобна обстановката, в която сполучливо бяха насъскани една против друга двете страни, били в миналото най-големите републики в Съветския съюз ", декларира пред изданието съветският народен представител Дмитрий Новиков. "Това поначало не беше руско-украински спор, а опълчване сред Русия и Запада ", добавя политологът Андрей Кортунов.

В момента страните от НАТО "имат разнообразни гледни точки и благоприятни условия ", само че "всички схващат, че НАТО не трябва да влиза в директна борба с Москва ", показва Кортунов. В тази логичност се вписва и отводът на пакта от концепцията на Полша да се изпратят миротворци в Украйна, прибавя "Известия ".

Американският министър на военноморските сили Карлос дел Торо посети самолетоносачната ударна група (СУГ) на Съединени американски щати "Хари Труман " и направи шокиращо изказване: "Мисията в действителност е предбойна ". В смисъл, че СУГ чака заповед от Байдън, с цел да откри безполетна зона над Украйна, написа "Свободная преса ", като се базира на щатския вестник "Политико ".

"Байдън нееднократно е казвал, че не счита да се меси в спора в Украйна поради опасения от нуклеарен апокалипсис. Но да вярваш на англосаксонци значи да не се уважаваш самичък ", продължава изданието.

Янките прочее се опасяват, че незабавно щом първите изтребители Ф-18 се озоват в Украйна, тяхната СУГ ще бъде ударена с съветски хиперзвукови "Кинжали ". Зад океана обаче настойчиво се разпространява мнението, че един силов спор сред НАТО и съветската войска в трета страна няма да докара до нуклеарна война. Че до момента в който алиансът не заплашва непосредствено Русия, Москва от инстинкт за самозапазване няма да натисне "червеното копче " и че съветските войски би трябвало да бъдат въвлечени в неядрен спор, а след това - "както се подредят нещата ", разсъждава "Свободная преса ".

НАТО може да се намеси в украинските събития, в случай че Русия използва химически оръжия, съобщи Джо Байдън. "Химическите офанзиви " са обичан "казус бели " (повод за война, б. р.) на американците. Именно те бяха употребявани като предлог за нападенията против Ирак и Сирия. И в двата случая излезе, че заканите от химически оръжия са небивалица, написа "Взгляд ".

Според изданието в Украйна "се готви провокация съгласно "Сирийския сюжет ". "Взгляд " напомня предизвестие на съветското военно министерство от 16 март, че Службата за сигурност на Украйна с поддръжка от западни страни приготвя в страната провокация с потребление на отровни субстанции против мирни жители, с цел да упрекна в това Москва.

С изказването си Байдън в действителност маркира "червена линия ", след прекосяване на която Съединени американски щати са подготвени да стартират война против Русия, разяснява военният специалист Игор Коротченко.

"Няма по какъв начин да изключим това. Но в случай че той стартира Трета международна, в последна сметка сред Атлантическия и Тихия океан вместо Съединените щати ще се появи проток, наименуван "Другарят Сталин ". След експанзия против РусияСАЩ ще получат в отговор нуклеарен удар. Според мен Пентагонът и Белият дом ясно осъзнават това ", споделя наблюдаващият пред "Взгляд ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР