Интервенцията е извършена от екип в състав: д-р Митко Георгиев,

...
Интервенцията е извършена от екип в състав: д-р Митко Георгиев,
Коментари Харесай

В Сърце и Мозък поставиха първата тазобедрена ендопротеза с миниинвазивен директен преден достъп

Интервенцията е осъществена от екип в състав: доктор Митко Георгиев, доктор Стойчо Тодоров, доктор Христо Славов, доктор Николай Игнатов - анестезиолог и е минала сполучливо. Пациентът е вертикализиран незабавно след интервенцията и се усеща отлично.

Директният челен достъп (Direct Anterior Approach) разрешава на ортопедите да доближат до тазобедрената става през междумускулните пространства. Това води до доста по-малка оперативна контузия, по-малко кървене и по-малка следоперативна болежка. Пациентите се усещат доста по-добре в ранния следоперативен интервал и функционалните благоприятни условия на оперирания крак се възвръщат по-бързо. По време на интервенцията не се нарушава целостта на нито един мускул и това дава опция за доста по-бързо прохождане и обикновено натоварване. Директният челен достъп изисква извънредно добра подготовка и богат хирургически опит. В България сходен метод се ползва на доста малко места, а за югоизточната част на страната – ‚Сърце и Мозък‘ е единствена.



Д-р Николай Игнатов, доктор Митко Георгиев, доктор Стойчо Тодоров и доктор Христо Славов



Д-р Стойчо Тодоров, доктор Христо Славов, доктор Митко Георгиев

Ендопротезирането /смяна/ на тазобедрената става цели очистване на болката, възобновяване на придвижванията в ставата и връщане на естественото всекидневие на пациента.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР