Интерпол в сътрудничество с Европол и испанската национална полиция и

...
Интерпол в сътрудничество с Европол и испанската национална полиция и
Коментари Харесай

Интерпол разби банда за купуване на мачове в България и Румъния

Интерпол в съдействие с Европол и испанската национална полиция и локалната данъчна организация разрушиха проведена незаконна група, която е обвинена в манипулиране на спортни събития, най-много в България и Румъния. Бандата също по този начин е употребила сателитна технология, с цел да получава информация за развоя на мачовете преди букмейкърските компании.

До момента са арестувани 23-има души, измежду които и неназован досега водач на бандата, който е бил разгласен за интернационално търсене с алена бюлетина на Интерпол.

Наблюдението над незаконната организация стартира още през 2020 година, когато испански чиновници се натъкват на поредност от подозрителни онлайн спортни залагания на интернационалните събития по тенис на маса. Постепенно е открито, че в основата на схемата са лица от румънски и български генезис.

Членовете на незаконната група са подкупвали спортисти, главно от Румъния и България. След това са правени онлайн
залагания с големи суми.

В хода на следствието служителите на реда са се натъкнали и на друга скица - обвинените са получавали достъп до информация за мача преди
букмейкърите, което им разрешава да вършат залози със сигурна облага, добавя Българска телеграфна агенция. Чрез напреднала технология те получавали достъп до видео сигнали онлайн от целия свят, напряко от игрища, терени и арени. Прихващането на тези сигнали им дава преимущество пред букмейкърите, които употребили по-бавни сателитни излъчвания и излъчвания за едни и същи събития.

Същият способ е употребен за мачове от Мондиал 2022, футболни шампионати в Азия и Южна Америка, дуели от Лига на нациите в Европа, немската Бундеслига, тенис шампионатите на ATP и ITF и други

Членовете на групата ловко са се прикривали, като са употребявали на самоличността на трети лица и разнообразни банкови сметки, с цел да вършат
залози, без да буди съмнение.

Сред задържаните е търговец от огромен
букмейкър, който в съучастничество с незаконната тайфа валидирал онлайн залози, направени по посочената скица.

" Организираните незаконни групи ще експлоатират и най-малките пропуски, в случай че им се даде опция. В този случай приказваме за 20 или 30 секунди преимущество, което докара до обилни облаги “, сподели генералният секретар на Интерпол Юрген Щок.

В идващите дни и седмици ще има спомагателни арести, защото се работи по идентифицирането на още членове на групата, както и на спортисти, които са приемали подкупи. Това допуска, че е допустимо да има обвинени и на българска територия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР