Интерпол спря педофили в Тъмната мрежа, спасени са 50 деца.

...
Интерпол спря педофили в Тъмната мрежа, спасени са 50 деца.
Коментари Харесай

Интерпол спря педофили в тъмната мрежа, спасени са 50 деца

Интерпол спря педофили в " Тъмната мрежа ", избавени са 50 деца. Операция Blackwrist, кръстена на гривна, носена от един от нарушителите стартира от Интерпол през 2017 година след откриването на материал, описващ злоупотребата с 11 момчета, всички под 13-годишна възраст, оповестяват Агенция Франс Прес и СиБиЕс.

Девет души са били задържани в Тайланд, Австралия и Съединени американски щати по отношение на онлайн мрежа за педофилия. Петдесет деца са избавени в интернационалната интервенция.

Очакваха се още арести, защото полицията в близо 60 страни организира следствия, произлизащи от интервенция на Интерпол, стартирана преди две години в прикрит " мрачен уеб страница " с 63 000 консуматори по целия свят.

Петдесет деца са избавени след арестите. Полицията се пробва да разпознава още 100 в изображения, които са споделени в неразучените кътчета на интернет.

В продължение на години уеб сайтът разгласява седмично нови изображения, като насилникът доста деликатно заобикаля да бъде открит, постоянно маскирайки децата и оставяйки малко образни или аудио улики.

Полицаите разчитаха на физическите черти на децата, с цел да наблюдават продължаващата корист, и се обърнаха към световната полицейска общественост за помощ.

През юни 2017 година Департаментът за специфични следствия на Тайланд (DSI) пое случая, като работи в тясно съдействие с Бюрото за връзка на Интерпол в Банкок.

Следователите по целия свят също се причислиха към напъните за идентифициране на 11-те момчета и намиране на админи на уеб сайтове. Разследванията на вътрешна сигурност на Съединени американски щати (HSI) идентифицираха IP адреса на уеб страницата и работиха за определяне на евентуални връзки със Съединените щати.

Българският отдел за киберпрестъпления към Генералната дирекция за битка с проведената престъпност, подсилен от Европол, смъкна сървърите на уеб страницата.

Министерството на вътрешните работи в Нова Зеландия разсекрети разузнаване и сформира осведомителни пакети за консуматори на уеб страници за страните-членки на Интерпол.

Националният център за изчезнали и експлоатирани деца на Съединени американски щати кръстосано ревизира адреси на електронната поща и дава спомагателна информация.

Австралийската федерална полиция (AFP) и южноавстралийската полиция се причислиха, когато IP адрес уточни местонахождение в Аделаида.

През ноември 2017 година са разпознати първите жертви, което докара до едновременни арести в Тайланд и Австралия два месеца по-късно.

Главният админ на уеб страницата, основан в Тайланд, е разпознат като Монтри Сланагам. Той е индивидът, който е забелязан да злоупотребява с 11-те момчета, едно от които е неговият племенник. Децата са примамени в дома на Салангам с храна, достъп до интернет и футболни мачове.

Втори админ, Руеча Токпуца, се намира в Австралия. Полицията е разкрила хиляди изображения, снимани в Тайланд и Австралия на конфискуваните от него устройства, някои от които включват Токпуца като главен принудител. Най-малката жертва, разпозната по време на неотдавнашното правосъдно произвеждане в Южна Австралия, е единствено на 15 месеца.

Уебсайтът и неговите админи провокираха редица следствия по целия свят, което докара до нови арести в Тайланд, Австралия и Съединени американски щати. Тъй като полицията в близо 60 страни изследва препратките, събрани от Нова Зеландия, се чакат повече арести и избавени.

Всички конфискувани изображения и видеоклипове са качени в интернационалната база данни за полова употреба на деца на Интерпол.

През юни 2018 година тайландските съдилища са осъдили Салангам на 146 години затвор по обвинявания в обезчестяване на деца, трафик на хора, владеене и разпространяване на материали за полово малтретиране на деца.

Втори мъж, преподавател в детска градина покрай Токупца, получил 36 години затвор по същите обвинявания.

На 17 май 2019 година австралийски арбитър осъди Токупца на 40 години и три месеца затвор, най-продължителната присъда, наложена в миналото в Австралия за закононарушения, свързани със полови похищения над деца. Съдията уточни Токупца като " най-лошия призрачен сън за всяко дете " и " смут на всеки родител " за неговото закононарушение.

Генералният секретар на Интерпол Юрген Сток приветства сполучливите интернационалните старания. " Операция Blackwrist изпраща ясно обръщение към тези, които злоупотребяват с деца, създават материали за полова употреба на деца и споделят изображенията онлайн: Виждаме ви и ще бъдете изправени пред правораздаването ".

" Всяко изображение за принуждение над дете е доказателство за закононарушение, а Интерпол постоянно ще дава цялостната си поддръжка на полицията по света, с цел да оказват помощ при идентифицирането и спасяването на жертви по целия свят ", добави ръководителят на Интерпол.

" Тези старания към този момент доведоха до многочислени арести в Съединените щати, с цел да се включат лица, заемащи позиции с публично доверие. Гордеем се, че сме част от тези интернационалните старания ", разяснява районното аташе на вътрешна сигурност на Съединени американски щати в Банкок, Ерик МакЛоуглин.

Главният контрольор на Австралийската федерална полиция Стивън Фрай, и.д. началник за Азия, също подчертва значимостта на интернационалното съдействие за унищожаване на основаването и шерването на материали за употреба на деца.

" Производството и разпространяването на това непоносимо наличие се дължи значително на мрежи, които са транснационални по своя темперамент. Ето за какво холистичните, усъвършенствани и взаимни отговори от австралийските управляващи и нашите интернационалните сътрудници са толкоз жизненоважни. Доволен съм, че сходни резултати единствено укрепват нашите връзки в бъдеще ", добавя Фрай. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР