Интерпол разпространи списък със 173 бойци на Ислямска държава, които

...
Интерпол разпространи списък със 173 бойци на Ислямска държава, които
Коментари Харесай

Интерпол: 173 бойци на Ислямска държава готвят атентати в Европа

Интерпол популяризира лист със 173 бойци на " Ислямска страна ", които съгласно световната организация за битка с престъпността може би са подготвени да правят самоубийствени набези в Европа в възмездие за военните провали на групировката в Близкия изток, написа английският в. " Гардиън ", представен от Фокус.

Списъкът е формиран от Интерпол въз основа на американски разследващи данни, получени при набези в територии на Ислямска страна в Сирия и Ирак.

Европейските организации за битка с тероризма се тормозят, че след разпадането на по този начин наречения халифат на " Ислямска страна " ще нарасне рискът от атентатори-самоубийци, които ще се опитат да доближат Европа, евентуално действайки сами.

Няма данни някои от тези 173-ма екстремисти да са влезнали в Европа, само че разпространението на листата от Интерпол откроява мащабите на опасността.

Хората в него са разказани като " евентуално подготвени да основават и разполагат самоделни бомби, за да причинят огромен брой ранени и убити ". " Смята се, че може да пътуват в чужбина, с цел да вземат участие в терористична активност ", предизвестява отчетът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР