Интерпол разби международна мрежа от педофили, свързани в т. нар.

...
Интерпол разби международна мрежа от педофили, свързани в т. нар.
Коментари Харесай

Интерпол разби международна мрежа от педофили

Интерпол разруши интернационална мрежа от педофили, свързани в така наречен "тъмна мрежа " в интернет.
Продължилото две години следствие е довело до ареста на 9 души в Тайланд, Австралия и Съединени американски щати, предадоха Франс прес и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.
Спасени са 50 деца, открива се самоличността на още към 100, които може да са станали жертви на същата мрежа.
Операцията почнала след разкриването на материали с детска порнография на уебсайт в "тъмната мрежа " с близо 63 000 клиенти в целия свят. Сезирани от Интерпол, следователи от няколко страни анализирали материалите на упоменатия уебсайт, съдържащи подиуми с похищения над 11 момчета на възраст под 13 години. Локализирани били айпи адреси в Тайланд, Австралия и Съединени американски щати.
Българският отдел за битка с киберпрестъпността, от своя страна, е дезактивирал сървъра на този уебсайт, на който в течение на няколко години нов материал е бил качван всяка седмица, показва Интерпол.
Сред деветимата арестувани е основният админ на уеб страницата, основан в Тайланд. Той е бил разпознат като причинителят на похищенията над 11-те момчета, измежду които и негов племенник.
Друг уеб админ, живеещ в Австралия, е бил арестуван за владеене на хиляди материали с детска порнография, снимани в Тайланд и Австралия. В множеството от тях той е основният причинител на похищенията над деца. Едно от децата било едвам 15-месечно към оня миг.
Двамата мъже към този момент са наказани надлежно на 146 и 40 години затвор в страните си.
Няколко от задържаните в Съединени американски щати били хора на доверени позиции. Сред тях има и човек, протегнал ръка на двегодишния си полубрат, сподели районният представител на американското министерство на вътрешната сигурност в Банкок Ерик Маклафлин, представен от Интерпол.
Мрежата е с подобен мащаб и толкоз доста разклонения, че следствието, в което са взели участие още близо 60 страни членки на полицейската организация, би могло да продължи с години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР