Интерпол е направил много, за да предотврати злоупотребите от страна

...
Интерпол е направил много, за да предотврати злоупотребите от страна
Коментари Харесай

Интерпол: Не можем напълно да предотвратим злоупотребата с червени бюлетини

Интерпол е направил доста, с цел да предотврати злоупотребите от страна на Русия и други със системата за " червени бюлетини " , посредством която дадена страна може да изиска арест на обвинен на непозната територия. Засега обаче организацията не може да направи доста повече, с цел да усъвършенства системата, съобщи ръководителят на Интерпол през днешния ден, оповестява " Ройтерс ".

Правозащитни групи, правни специалисти и други от дълго време настояват, че, като я употребяват, с цел да арестуват свои критици в чужбина.

През годините Интерпол, световният полицейски координационен орган със 195 държави-членки, усили инспекциите за попречване на злоупотреби с червени бюлетини , като в този момент ревизира всички претенции за такива, преди да ги издаде . Повече от 10 000 се издават годишно.

" Ако получа добър съвет, да вземем за пример от неправителствени организации, какво още мога да направя, бих го приложил ", посочи генералният секретар на Интерпол Юрген Сток пред " Ройтерс " в границите на годишното Общо заседание на организацията, което се организира във Виена тази година.
 Хонконг: 8-те деятели, които в този момент живеят на Запад, „ ще бъдат преследвани до живот “
Хонконг: 8-те деятели, които в този момент живеят на Запад, „ ще бъдат преследвани до живот “

Насърчават всеки който даде информация водеща до техният арест да получи награди.

Щок, който е немец, има още една година в мандата си след девет години на поста. " Имаме дребен %, може би 2%, 3% лъжливи уведомления. Преобладаващото болшинство се отнася за убийци, изнасилвачи, контрабандисти на опиати и какво ли не ", разясни той. " Правили ли сме една или друга неточност, след която да се постанова да поправяме решение? Да . Не споделям, че е съвършено, само че споделям, че е доста устойчиво ", сподели той.

Сток заобикаля да посочва обособени страни, само че акцентира, че Русия е най-често злоупотребява с алените бюлетини. Групи за отбрана на правата от дълго време упрекват Москва, че е подала най-големия брой претенции за затваряне на почтени.

Москва твърди, че следва подобаващ правосъден развой и разказва доста видни критици, като.
 Готвят затвор и за юристите на Навални
Готвят затвор и за юристите на Навални

По съмнение за присъединяване в " екстремистка общественост "

" Разбира се, виждаме, че геополитическото напрежение нараства. Разбира се, знаем, че няма интернационална формулировка за тероризъм. Това няма да изчезне ", сподели Сток и добави, че Интерпол е нараснал броя на езиците, на които може да следи " световната обстановка ".

" Може би AI (изкуственият интелект) ще помогне в бъдеще. Сега също работим върху използването на AI решения, които ни оказват помощ в това наблюдаване. Така че процесът продължава, само че главните правила са открити ", заключи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР