Интернет услугите за стрийминг на музика като Spotify и Apple

...
Интернет услугите за стрийминг на музика като Spotify и Apple
Коментари Харесай

Spotify и компания за първи път надминаха по приходи физическите продажби на музика

Интернет услугите за стрийминг на музика като Spotify и Apple Music за първи път се трансфораха в най-големия източник на доходи за музикалната промишленост, задминавайки физическите продажби и цифровите сваляни за първия път, демонстрират публични данни, оповестени през днешния ден.

Бързият напредък в стрийминга през последните години докара до възобновяване на музикалната промишленост, която към този момент трета година записва растеж на приходите, споделят от групата IFPI, представени от Reuters.

За 15-те години след 1999 година продажбите на музика се бяха сринали с цели 40 % до 14,3 милиарда $, посредством частично и на услуги за изтегляне на музика като Napster и доста други.

През 2017 година общите приходите на музикалната промишленост са 17,3 милиарда $, или растеж от 8,1 % по отношение на миналата година. Услуги като Apple Music и Spotify носят 38% от тях, покачване от 29% по отношение на 2016 година.

Водещи имена показват, че растежът на стрийминга разрешава да бъдат достигнати нови райони по света, до момента в който в това време понижават пиратството. Най-голям растеж на общите доходи се очитат в Латинска Америка (17,7%) и Китай (35,3%).

Въпреки положителните данни, приходите за 2017 година обаче към момента са едвам 68,4% от тези през пиковата 1999. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР