Интернет страницата на Администрацията на президента е била обект на

...
Интернет страницата на Администрацията на президента е била обект на
Коментари Харесай

Руска хакерска атака срещу сайта на президентството

Интернет страницата на Администрацията на президента е била обект на масирана DDoS офанзива, обвързвана със закъснение или краткотрайно ограничаване на достъпа до уеб страницата, оповестиха от президентството.

DDoS офанзивите блокират достъпа до избрани сървъри посредством изпращането на изключително доста поръчки посредством компютърни стратегии.

От там споделиха, че са подхванати ограничения за понижаване на въздействието на офанзивата и няма посягане върху наличието на уеб страницата, а единствено затрудняване на достъпа до него.

написа, че съветската хакерска група KillNet е поела отговорност за блокирането на достъпа до уеб страниците на редица държавни институции. Групата е съобщила за офанзивата против българското президентство на формалния си канал в " Телеграм ".

KillNet са хакери, които се дефинират като прокремълски патриоти. Те насочват офанзивите си против европейските държавни управления и инфраструктура. Една от най-шумните офанзиви на групата беше през май против състезанието за ария на Евровизия, на който Русия не беше позволена. Атаките на KillNet не са свързани със съществени провали по уеб страниците. Целта им е да притеглят вниманието и да популяризират дезинформация. Специалистите по киберсигурност разказват групата по-скоро като стеснение, в сравнение с като опасност, написа.

ДАНС и ГДБОП проверяват хакерска офанзива против уеб страницата на президентството, заяви Би Ти Ви.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР