Интернет страницата на Администрацията на президента е била обект на

...
Интернет страницата на Администрацията на президента е била обект на
Коментари Харесай

Масирана хакерска атака срещу сайта на Президентството

Интернет страницата на Администрацията на президента е била обект на масирана DDoS офанзива, обвързвана със закъснение или краткотрайно ограничаване на достъпа до уеб страницата. Това оповестиха от от прессекретариата на президента за Moreto.net.

" Предприети са ограничения за понижаване на въздействието на офанзивата ", прецизират от пресцентъра на Президентството.

" В нито един миг не е имало посягане върху наличието на уеб страницата, а единствено затрудняване на достъпа до него ", допълват още от пресслужбата на президента.

По-рано бе обявено, че съветски хакери, представящи се като We are killnet, настояват, че са атакували наши уеб сайтове. По думите им офанзивата е поради измяната на България към Русия и доставки на оръжие за Украйна.

Софийската градска прокуратура се е самосезирала по отношение на публикуваната информация за хакерска офанзива против български уеб сайтове.

" Днес, 15.10.2022 година, Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по отношение на публикуваната в медии информация за хакерска офанзива против български уеб сайтове. Атаката е била от вида DDoS-разпределителна офанзива за отвод от услуга, оповестяват от държавното обвиняване.

" Прокурор в СГП неотложно разпореди осъществяването на инспекция по наличната информация по реда на член 145, алинея 1, т. 3 от Закон за съдебната власт. Проверката е предоставена на Държавна организация „ Национална сигурност “ и на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ на Министерство на вътрешните работи, като след приключването й материалите следва да бъдат докладвани в СГП за преценка на събраните данни и съществуването на учредения за формиране на досъдебно произвеждане. За резултатите от инспекцията обществеността ще бъде известена ", допълват от прокуратурата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР