Интернет страницата, която ще бъде основният канал за информирането на

...
Интернет страницата, която ще бъде основният канал за информирането на
Коментари Харесай

МФ дава над 84 хиляди лева за информационен портал за еврото

Интернет страницата, която ще бъде главният канал за информирането на българските жители и бизнеса по отношение на всички аспекти на приемането на еврото, ще коства 84 000 лева без Данък добавена стойност, оповестява. 

„ Създадена е интернет страницата… следва нейното показване. Средствата за нейното основаване и въвеждане в употреба са в размер на 84 000 лева без Данък добавена стойност “, декларира министърът на финансите Росица Велкова.

Създаването на интернет страницата, която ще има и мобилна версия, би трябвало да бъде осъществено от „ Информационно обслужване “, с което МФ е сключило рамков контракт. Съвместните действия по нейното разработване са стартирали през октомври 2022 година, като по първична информация се очакваше тя да бъде подготвена през март тази година.

За финансовото застраховане на информационните действия свързани с въвеждането на единната европейска валута Министерски съвет утвърди спомагателни разноски в размер на 10 милиона лв. по бюджета на Министерството на финансите през 2022 година Това стана с разпореждане 480 от 21 декември предходната година.

През април са направени промени в този документ, с които се отпускат 800 хиляди лева по бюджета на Министерството на външните работи и 220 хиляди лева на Икономическия и обществен съвет към Народното събрание.

„ Тези средства ще обезпечат осъществяването на подготвителните осведомителни и информационни действия в страната и в чужбина “, прецизира министър Велкова.

Към момента не са подписани контракти сред МФ и медии за осъществяване на действия, заложени в информационната тактика за информиране за приемането на еврото и надлежно не са осъществявани заплащания към тях.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР