Интернет пространството е пълно с всевъзможни страшни истории, свързани с

...
Интернет пространството е пълно с всевъзможни страшни истории, свързани с
Коментари Харесай

Опасно ли е ако налеете масло в двигателя над отметката max

Интернет пространството е цялостно с всевъзможни страшни истории, свързани с повече масло в мотора в сравнение с е предписано от производителя. Колко в действителност е нездравословно наливането на повече смазочна течност в мотора и нездравословно ли е изобщо?

Много механици сипват масло, тъй че равнището му на пръчката да е по-високо от марката max. Обикновено това се прави заради обстоятелството, че не са малко актуалните мотори, които „ ядат” маслото с вкус. Това значи, че равнището му би трябвало да се следи и от време на време да се долива. Ако не се съобразите с този развой ще се стигне до така наречен " маслен апетит " и евентуално ще завърши с главен ремонт на елемента.

Какво може да се случи обаче, в случай че сипете прекалено много смазочна течност в мотора. Най-лошото е, че маслото може да стартира да влиза във всмукателния тракт на мотора. В резултат на това маслените канали последователно ще се запушат, ще се образуват сажди, които ще влязат в картера на мотора и системата за смазване ще стартира да не работи вярно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР