Интернет пространството дава неограничени възможности да се учим, да се

...
Интернет пространството дава неограничени възможности да се учим, да се
Коментари Харесай

ASMR, мозъчният оргазъм и звуците, които лекуват

Интернет пространството дава неограничени благоприятни условия да се учим, да се забавляваме и да споделяме. Тук трендовете са толкоз постоянно срещани, колкото и в модата. И не приказваме единствено за настоящи приложения, филтри и други сходни, само че и за методите, по които наличието в световната мрежа ни въздейства.

Един от тези способи е посредством слуха. Звуците на рекламите, звуците на видеата в платформите за видеосподеляне и от какво ли още не. Това въздействие може да бъде толкоз огромно и пристрастяващо, че даже да желаеме да си плащаме, с цел да слушаме.

Но не какви да е звуци, а такива, които провокират самостоятелен сензорен меридиан отговор (ASMR). По-просто казано - мозъчен оргазъм. Това е реакция на мозъка, когато се подтиква посредством шепнене и издаване на разнообразни звуци с уста или благодарение на всевъзможни подръчни средства. По-често ги виждаме, от време на време всичко е в ръцете на въображението ни.

Приятното облекчаващо чувство в мозъка от тази звукова стимулация мнозина възприемат като терапия за сетивата. Други споделят, че слушането на звуци, записани със свръхчувствителен микрофон, който улавя даже най-леките стонове, води от изтръпване, което стартира от скалпа, продължава по цялата глава, врата, крайниците и по гръбначния дирек.

Усещането е съпроводено със успокоение и намаление на кръвното налягане и пулса. Именно по този начин се характеризира и мозъчният оргазъм. Жените съумяват по-често да доближат до него, тъй като те са и по-чувствителни към звуци.

Ако напишем ASMR в YouTube, ще ни излязат милиони резултати. Сред тях намираме и канали като Gentle Whispering ASMR на Мария Викторовна, които имат над милион и половина почитатели. В тях има клипове с дължина от минута-две, до няколко часа, направени с концепцията да се слушат през цялата нощ.

Мнозина употребяват видеата със звуци, записани на свръхчувствителне микрофон, за утешение и даже като терапия против безсънието, тъй като им оказват помощ да не мислят за нищо друго.

За едни терапия, за други - рентабилен бизнес. Британската влогърка Сара Тот разкрива, че на година си печели шестцифрена сума от YouTube и реклами, облизвайки свръхчувствителния микрофон и решейки косата си пред него, написа Ths Sun.

Редица известни персони също направиха своите ASMR опити, някои от които събраха милиони гледания. Не липсват и рекламни клипове, употребяващи тази техника за влияние на мозъка.

За да стартираме и ние да вършим ASMR видеа, ни е належащо единствено вярното техническо съоръжение. Микрофоните за този вид записи обаче са една концепция по-скъпи от елементарните, макар че към този момент има огромно многообразие от модели и ценови категории.

А и инвестиция от няколко стотици лв. ни наподобява незначителна пред сумите, които някои влогъри печелят с този вид видеа. Вдъхновение за записите пък можем да намерим на всички места към нас, тъй като звуците в близост се преоткриват, когато са записани за да ни доставят успокоение или, в най-хубавия случай, мозъчен оргазъм. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР