Интернет предлага неограничени възможности за всичко, но в това число

...
Интернет предлага неограничени възможности за всичко, но в това число
Коментари Харесай

МВР: Внимавайте с офертите за дърва и пелети и за почивки за празниците, измамниците дебнат!

Интернет предлага неограничени благоприятни условия за всичко, само че включително и за измами, припомнят от Министерство на вътрешните работи.

Независимо че все още няма взрив на този тип закононарушение, потребителите постоянно би трябвало да демонстрират зоркост, изключително когато попадат на атрактивни оферти и реклами. Сезонът допуска интензивно търсене на дърва и пелети за огрев, както и на предложения за планувана почивка или наемане на къща за посетители за празниците в края на годината.

Интернет пространството е залято с безчет разгласи и от Министерство на вътрешните работи оферират няколко съвета по какъв начин потребителите да разпознаят същинските от тези, зад които се крият измамници.

Когато става въпрос за машинация с публикация за доставка на дърва и пелети, нормално се залага на атрактивна цена, която да предизвика интереса на жертвата и тя сама да потърси връзка. Договарянето e нормално по телефона или мобилно приложение. В този случай е изключително значимо да се наблюдава офертата и в случай че в нея се съдържа условие за капаро на дадена сума за самата стока или за доставката ѝ, която да се заплати било по банков път или посредством системите за бързо разплащане, бъдете сигурни, че става дума за опит за машинация. Следвайте правилото, че пари се превеждат единствено при получена стока, поучават от Министерство на вътрешните работи.

При обявите за екскурзии или наемане на къща също водеща е цената. Затова първото предписание, което потребителят би трябвало да съблюдава, е не да ревизира дали компанията има собствен уебсайт, а дали тя има лиценз за активността, която предлага. Това става с едно кликване в уеб страницата на Министерството на туризма.

Второ предписание е преди да подпишете контракт, в офис или пратен по интернет, деликатно да го прочетете. Проследете наложително дали в него името на компанията е написано по един и същи метод на всички места, попада ли ЕИК и дали поставеният щемпел е на същата компания, припомнят от Министерство на вътрешните работи.

Трето и най-важно предписание е методът на заплащане. Туроператорите би трябвало да имат регистрирани фирмени банкови сметки. Това значи, че титуляр на сметката е името на компанията, никога тя не следва да е на шефа или на който и да било различен чиновник.

Преди няколко дни, при сходна самодейност, възрастни хора от Видин научиха повече за онлайн сигурността и телефонните измами на осведомителна среща, проведена от Регионалната библиотека " Михалаки Георгиев " взаимно с Областната дирекция (ОД) на МВР-Видин.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР