Интернет предлага неограничени възможности за всичко, но в това число

...
Интернет предлага неограничени възможности за всичко, но в това число
Коментари Харесай

Как да се предпазим от онлайн измами за доставка на дърва или оферти за почивка

Интернет предлага неограничени благоприятни условия за всичко, само че включително и за измами. Независимо че все още няма взрив на този тип закононарушение, потребителите постоянно би трябвало да демонстрират зоркост, изключително когато попадат на атрактивни оферти и реклами. Това припомнят от Министерство на вътрешните работи.

Сезонът допуска интензивно търсене на дърва и пелети за огрев, както и на предложения за планувана почивка или наемане на къща за посетители за празниците в края на годината.

Интернет пространството е залято с безчет разгласи, само че по какъв начин потребителите да разпознаят същинските от тези, зад които се крият измамници? Ето няколко съвета:

Дърва

Когато става въпрос за машинация с публикация за доставка на дърва и пелети, нормално се залага на атрактивна цена, която да предизвика интереса на жертвата и тя сама да потърси връзка. Договарянето e обикновено по телефона или мобилно приложение.

ВНИМАНИЕ: В този случай е изключително значимо да се наблюдава офертата и в случай че в нея се съдържа условие за капаро на дадена сума за самата стока или за доставката ѝ, която да се заплати било по банков път или чрез системите за бързо разплащане, бъдете сигурни, че става дума за опит за машинация. Следвайте правилото, че пари се превеждат единствено при получена стока!
 
При обявите за екскурзии/ наемане на къща също водеща е цената. 
 istock istock
Затова първото предписание, което потребителят би трябвало да съблюдава, е не да ревизира дали компанията има собствен уебсайт, а дали тя има лиценз за активността, която предлага. Това става с едно кликване в уеб страницата на Министерството на туризма (). 

Прегледайте и коментарите в интернет за съответната компания, само че не се доверявайте напълно на написаното.

Второ предписание – преди да подпишете договор, в офис или пратен ви по интернет, внимателно го прочетете. Проследете задължително дали в него името на компанията е написано по един и същи метод на всички места, попада ли ЕИК и дали поставеният щемпел е на същата компания. 

Трето и най-важно предписание е методът на заплащане. Туроператорите би трябвало да имат регистрирани фирмени банкови сметки. Това значи, че титуляр на сметката е името на компанията, никога тя не следва да е на шефа или на когото и да било различен чиновник.

Туризъм

От Министерство на вътрешните работи предизвестяват, че в случай че ви предложат сметка на физическо лице, сметка в непозната банка или заплащане през система за бързо заплащане, това е сигурен белег за машинация. Не плащайте, молят от Министерство на вътрешните работи.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bgПо тематаМамят консуматори с нови схеми Нова онлайн машинация при продажба на персонални движимости отмора интернет измами доставка предложения препоръки дърва Министерство на вътрешните работи .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->  
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР