Интернет ни дава свободата да правим бизнес в целия свят.

...
Интернет ни дава свободата да правим бизнес в целия свят.
Коментари Харесай

Предприемач: Ако фокусът ни е да стартираме онлайн бизнес, това може да се случи за 24 часа

Интернет ни дава свободата да вършим бизнес в целия свят. Ако фокусът ни е да стартираме онлайн бизнес, това може да се случи за 24 часа. Това сподели серийният бизнесмен Александър Ненов за  " Фокус ".

Той е създател на книгите " На 1 клик разстояние ", " Как да печелим от интернет ", " Интернет сигурност ", " Стартирай онлайн бизнес за 24 часа ".

Последната му книга е ориентирана към бизнесмените, които се опасяват да стартират или забавят плановете си в опит да ги усъвършенстват преди да са стартирали. " Наистина лишава 24 часа от момента, в който си кажеш: добре, дано да го направя, стартирам. Успоредно може да се чете книгата и да се следват стъпките една след друга и в границите на 24 часа да имате първата поръчка, първото питане, първата резервация. Оттам насетне постоянно може да го подобряваме, да сменим дизайна, да създадем ново лого, да пренапишем текстовете, в случай че би трябвало, да интегрираме платежни системи, само че няма причина да не стартираме оптимално бързо, с цел да тестваме концепцията си. Може да бъде изработен бързо, малко и ясно и да стартира да изкарва пари ", изясни Александър Ненов.

Времето е от решаващо значение, изключително в случай че концепцията е истинска, акцентира той. " Ако концепцията е истинска, би трябвало да стартирате незабавно, с цел да може да хванете някакъв тренд. Ако ви хрумне концепция и две години работите по дадения план, с цел да изградите уеб страницата и представянето си, мотивацията пада, изчезва, а е доста евентуално в никакъв случай да не започва този уебсайт ", съобщи предприемачът.

При пускане на нов бизнес е доста значим фокусът. " Фокусът върху работата разрешава да насочим цялата си мисловна активност върху концепцията и това, което вършим ", разясни Ненов.

В предприемачеството е значима също по този начин и екипната работа, както и аутсорсването на несвойствени действия на експерти или потреблението на изкуствен интелект. " Не се постанова предприемачът да схваща от писане на текстове, от правене на лога. Той би трябвало да се концентрира върху главната концепция – по какъв начин продуктът да изкарва пари, без значение дали е консултантски бизнес, някаква обществена платформа или електронен магазин ", изясни Александър Ненов.

Първа и наложителна стъпка за бизнесмена е да изследва какви биха били разноските му за наем на помещение, лицензи, регистрация на компания. " Подробностите са безпределно доста, само че те не би трябвало да ни разфокусират. Разфокусирането с несвойствени и несвързани директно с бизнеса неща са изцяло ненужни. Стартираме през днешния ден, а на следващия ден, когато имаме първото заплащане, тогава ще мислим по какъв начин да структурираме компанията си, банковите сметки и всевъзможни други елементи ", изясни серийният бизнесмен.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР