Интернет на нещата прави корпоративните данни още по-уязвимиСигурността днес е

...
Интернет на нещата прави корпоративните данни още по-уязвимиСигурността днес е
Коментари Харесай

Близо 80% от внедрилите IoT са претърпели пробив

„ Интернет на нещата ” прави корпоративните данни още по-уязвими

Сигурността през днешния ден е най-трудният за ръководство аспект на корпоративните ИТ запаси, съобщи Джозеф Саруханян, старши търговски управител на Aruba за EMEA (снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

Интернет на нещата е най-голямото предизвикателство за сигурността на корпоративните ИТ системи през днешния ден. Атаките към фирмените компютърни запаси сами по себе си са много комплицирани и рискови, само че IoT прави обстановката още по-сложна. Това съобщи Джозеф Саруханян, старши търговски управител в ЕМЕА Aruba, през днешния ден по време на конференцията „ Интелигентни ИТ решения. Посока: Изкуствен разсъдък ”, проведена от Хюлет Пакард Ентърпрайз ръководена от Селектиум.

„ Aruba е позната като компания за Wi-Fi решения, което през днешния ден е не просто въпрос на улеснение, а на нужда – само че от времето, когато бяхме фокусирани единствено в Wi-Fi, минаха много години. Днес ние сме профилирани в софтуерно дефинираните бизнес услуги ”, показа Саруханян.

По думите му, сигурността през днешния ден е най-трудният за ръководство аспект на корпоративните ИТ запаси и в светлината на „ огромните данни ” и изкуствения разсъдък е най-трудното предизвикателство.

Границите на ИТ офанзивите към този момент са съвсем напълно размити. Около 80% от виртуалните набези употребяват напълно годни параметри за достъп и навлизане в ИТ системите, сочи статистиката на Aruba.

66% от организациите регистрират, че имат „ слаба или даже никаква ” дарба да подсигуряват сигурността на IoT, уточни Джозеф Саруханян (снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

Същевременно офанзивите стават все по-сложни. „ Нападателите са съвършени – тихи и зли ”, разяснява Саруханян. Средно 8 седмици е времето на „ узряване ” на една ИТ офанзива – т.е. тя е добре планувана и се организира безшумно, постепенно и систематично.

На фона на тази комплицирана обстановка идва настъплението на „ интернет на нещата ”. Той прави корпоративните данни още по-уязвими. 84% от всички, които са внедрили някакви IoT решения, са претърпели някакъв пробив, демонстрира статистиката на Aruba. 66% от организациите регистрират, че имат „ слаба или даже никаква ” дарба да подсигуряват сигурността на IoT.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР