Интернет колосът Google призна, че негови специалисти прослушват команди, които

...
Интернет колосът Google призна, че негови специалисти прослушват команди, които
Коментари Харесай

Google си призна, че подслушва през Google Assistant, били малко и за анализ

Интернет колосът Гугъл призна, че негови експерти прослушват команди, които потребителите дават посредством гласов асистент в устройствата на компанията, съобщи БГНЕС.
В особено изказване Гугъл споделя извадки от диалози сред потребителите и услугата Гугъл Assistant с специалисти по целия свят.
" Това е значима част от процеса на основаване на звукова технология, нужна за основаването на артикули като Гугъл Assistant ", отбелязва софтуерния колос. Но в същото време компанията споделя и, че проверява дали няма нарушение на права и на отбрана на персонални данни.
Причината за специфичното изказване беше приключването на конфиденциални звукови данни, което бе прието от един от специалистите, участващи в изследването. В тази връзка компанията дава обещание да организира следствие и да предприеме нужните ограничения.
Гугъл отбелязва, че делът на аудиозаписите, предопределени за разбор, не надвишава 0,2% от общия набор от команди, дадени на Гугъл Assistant Освен това на специалистите е неразрешено да дешифрират диалозите, изслушани на фона на команди и други непознати звуци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР