Интернет измамници пренасочиха 375 000 долара от сметката на 102-годишна

...
Интернет измамници пренасочиха 375 000 долара от сметката на 102-годишна
Коментари Харесай

Измамници откраднаха огромна сума от 102-годишна жена

Интернет измамници пренасочиха 375 000 $ от сметката на 102-годишна бабичка. Случаят оставя фамилията на дамата опустошено и те още не са й разказали за случилото се, оповестяват австралийските медии. Фиби Пън, пособия на своята баба Нанси, да трансферира средствата си от продажба на парцел на приют, в който старата жена трябвало да прекара остатъка от живота си. В същото време внучката станала жертва на киберпрестъпници, които наблюдавали нейната онлайн преписка.
След това, посредством подправени имейли, те се показали за част от администрацията на лечебното заведение и я убедили да преведе парите по друга сметка. Така, нищо неподозиращата внучка трансферирала 374 251 $ на измамниците дружно с 749 $ свои персонални средства.
Измамата е разкрита едвам откакто от управата на приюта, изискват превод на сумата, с която би трябвало да се покрие престоят на Нанси Пън. Днес 102-годишната жена е оставена без никакви средства. Значителната сума, предопределена да подсигури старините й, идва след продажбата на парцел, в който е живяла 40 години. „ Изтръпнах. Бях шокирана, Мислех, че това не може да ми се случва “, споделя Фиби Пън за момента, в който схваща, че е жертва на машинация. Времето на 102-годишната жена в приюта е лимитирано, в случай че околните й не преведат остатъка от сумата, тя ще би трябвало да напусне старческия дом. До момента от изчезналите средства аа възобновени едвам 749 $, работата на проверяващите по случая продължава. Основната причина, заради която измамниците съумяват да влязат в пощите на жертвите си, са слаби пароли, с които хората пазят персоналната си информация. Властите приканват хората, да внимават когато отварят имейли с подозрителни връзки и да употребяват комплицирани пароли. Превод: GlasNews.bg
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР