Интернет измама е разбита от бургаски криминалисти и прокуратурата. Тя

...
Интернет измама е разбита от бургаски криминалисти и прокуратурата. Тя
Коментари Харесай

Нов Спас измамил над 100 души в страната

Интернет машинация е разрушена от бургаски криминалисти и прокуратурата. Тя е работила от няколко години и с пари са завлечени стотици българи от цялата страна.

Това оповестиха на взаимна конференция апелативният прокурор Любомир Петров и началникът на регионалната дирекция на полицията Калоян Калоянов , заяви OFFNews.bg.

Поне 100 души са били ужилени от 38-годишния Милен Стойчев . Със фотография на млада и красива жена, той се записал през 2014 година в уебсайт за запознанства, както и във Facebook, под името Мария Василева. Комуникацията прекосявала от уеб страниците към месинджъра на Facebook. Вкарвал в подвеждане хората, че дружно с майка си бил в Гърция.

Там бедствали, били останали без пари и телефон, не могат да се върнат в България. Българите, попадали в схемата, пращали пари по банкова сметка, записана в Бургас, на името на бабата на Милен, която се казвала Марийка Василева, разясни Любомир Петров.

Сумите, които изпращали хората били разнообразни – от 10 до 250 евро. Установената сума, която Милен е прибрал за три години, досега е най-малко 40 000 лева Петров посочи, че чака числата да порастват, тъй като непрестанно се увеличавал броят на излъганите, които са от цялата страна.

Арестуваният е незает, посочи Калоян Калоянов. Проверява се дали има и други сметки в банки. Все още не е ясно коя е действителната жена от фотографията.

До задържането му се стига, откакто един от излъганите подал сигнал в Икономическа полиция – Бургас. Служителите на Министерство на вътрешните работи съумяват да стигнат до индивида зад подправения профил и да го арестуват през вчерашния ден. От дома му са конфискувани преносим компютър, флашки, бележки от банкомат и други. Очаква се през днешния ден да бъде пожелан непрекъснат арест.

Апелативният прокурор Любомир Петров насочи апел хората да внимават в такива случаи:

„ Аз разбирам, ние, българите, сме съпричастни, желаеме да оказваме помощ на хора, които са в бедстващо състояние. Но би трябвало да се внимава доста в такива случаи, да не станат жертва на измами. Когато се провеждат благотворителни акции от страната, от общините… Там нещата са ясни. Но в такива случаи би трябвало да се внимава доста “, сподели Петров и прикани жителите да се обръщат към Министерство на вътрешните работи. /Марица.бг
тагове спас 100 души
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР