Интернет има в градовете Петрич, Сандански, Бургас и Кърджали. В

...
Интернет има в градовете Петрич, Сандански, Бургас и Кърджали. В
Коментари Харесай

ГДБОП: Никъде не е спиран интернетът

„ Интернет има в градовете Петрич, Сандански, Бургас и Кърджали. В Гоце Делчев, Дупница и Кюстендил се твърди, че публикуваната интернет услуга е била спряна. Не са изземани устройства, които имат отношение към обезпечаване на съгласуваност на потребителите. И сега в огромната част от проверяваните сдружения има доставка на интернет. Нямам визия каква е повода в градовете Гоце Делчев, Дупница и Кюстендил да няма съгласуваност с интернет ”. Това съобщи Явор Колев, шеф отдел „ Киберпрестъпност ”, на брифинг на ГДБОП за акцията против кабелното пиратство.

Той добави, че при акцията са били конфискувани единствено устройства, които имат отношение към разпространяването на телевизионни стратегии. Легалната активност на операторите по разпространяване на интернет не е била наранена.

„ Нашата работа продължава по противопоставяне на закононарушенията против интелектуалната благосъстоятелност и други закононарушения, свързани с това незаконно разпространяване “, добави той. В момента се правят инспекции на огромна част от кабелните оператори във връзка с авторските права. В тези инспекции са включени както представители на отдел „ Киберпрестъпност “ на ГДБОП, по този начин също и представители на Министерство на културата, КРС, Национална агенция за приходите.

Има формирани досъдебни производства, конфискувани са доказателства, техника и документи, делата са по два текста - за данъчни, финансови закононарушения, а също и за закононарушения против интелектуалната благосъстоятелност, ще бъдат повдигнати обвинявания против шефовете на тези сдружения ", разясни Явор Колев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР