Интернет гигантите „Гугъл“ и „Ютюб“ блокираха съдържание на руската държавна

...
Интернет гигантите „Гугъл“ и „Ютюб“ блокираха съдържание на руската държавна
Коментари Харесай

Гугъл и Ютюб блокираха руската RT на територията на Украйна

Интернет колосите „ Google “ и „ Ютюб “ блокираха наличие на съветската държавна телевизия RT за територията на Украйна.

„ Google “, „ Ютюб “ и „ Facebook “ оповестиха, че в техните приложения стопират и приходите от реклами на съветски медии.

Междувременно Европа, Съединени американски щати, Англия и Канада оповестиха нови наказания към Москва - стопират достъпа на съветски банки до интернационалната финансова система SWIFT. Решението е на Европейска комисия, Германия, Италия, Съединените щати, Англия и Франция, осведоми bTV.

" Европейски Съюз и сътрудниците му ще работят за намаляване на потенциала на Путин да финансира военната си машина. Сега ще предложа на европейските водачи нови ограничения. Ангажираме се редица съветски банки да бъдат откъснати от SWIFT. Така те няма да имат достъп до интернационалната финансова система ", сподели Урсула фон дер Лайен.

Ограничава се достъпът на съветската централна банка до европейския пазар. Създава се специфична комисия за следствие на парцелите и активите на съветски олигарси на европейска територия.

НАТО също разгласи нови ограничения. Участват Съединени американски щати, Белгия, Германия, Испания, Италия, Латвия, Литва, Канада, Чехия, Турция, Франция.

Съюзниците изпратиха или утвърждават военна помощ като оръжия, муниции и ракети, в това число противовъздушна защита и противотанково съоръжение.

В известието на Алианса в обществената мрежа прави усещане, че България не е измежду изобразените страни членки, а през днешния ден в Брюксел ще се състои и ексклузивен съвет по външни работи.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР