Интернет гигантът „Гугъл” обяви, че ще прекрати съществуването на потребителската

...
Интернет гигантът „Гугъл” обяви, че ще прекрати съществуването на потребителската
Коментари Харесай

„Гугъл” затваря социалната си мрежа след тежък пробив в сигурността

Интернет колосът „ Гугъл” разгласи, че ще приключи съществуването на потребителската си обществена мрежа Google+, откакто стана ясно, че данните на до половин милион консуматори може да са попаднали в ръцете на трети страни поради програмна неточност, която е останала незабелязана повече от две години, оповестяват международните организации.

Става дума за бъг, появил се при огромно възобновяване на обществената мрежа през 2015 година Незащитени са се оказали имената, имейлите и данните за работните места, пола и възрастта на стотици хиляди души.

В обява в блога си компанията уточни, че е разкрила пробива през март и няма данни за злоупотреби. От днешна обява на вестник „ Уолстрийт Джърнъл” (платен достъп) стана ясно и че „ Гугъл” умишлено не са разгласявали информация за казуса поради опасения от проблеми с интернет регулаторите.

Според новите регламенти за персоналните данни в Европейски Съюз интернет фирмите би трябвало в период до 72 часа да уведомят управляващите за сходен теч, в случай че не е несъмнено, че потребителите не са в риск. Изданието е стигнало до вътрешна връзка на „ Гугъл”, в която се разяснява, че казусът може да се съпостави със абсурда с „ Кеймбридж Аналитика” и „ Фейсбук” от преди година.
Почти 3 млн. европейци евентуално са наранени от абсурда " Кеймбридж Аналитика " Марк Зукърбърг отклони поканата да взе участие в днешния спор в европарламента в Страсбург
Сред ограниченията, които компанията разгласи след обявата, са преориентиране на несполучливата и без новия скандал Google+ напълно към бизнес потребителите и по-висока отбрана на пощенската услуга Gmail.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР