Интернет гигантът „Фейсбук” заяви, че е разкрил финансирана от Русия

...
Интернет гигантът „Фейсбук” заяви, че е разкрил финансирана от Русия
Коментари Харесай

„Фейсбук”: Русия е финансирала дезинформационна кампания в мрежата ни

Интернет колосът „ Фейсбук” съобщи, че е разкрил финансирана от Русия дезинформационна акция за разпространяване на предизвикващи разделяне обществени и политически послания в неговата мрежа.

Тя е била разкрита при вътрешно следствие на „ Фейсбук” за методите, по които със обществената мрежа може да е било злоупотребено по време на конкуренцията за президентските избори в Съединени американски щати предходната година.

От „ Фейсбук” са предали доказателствата, с които разполагат, на специфичния прокурор Робърт Мълър, който управлява следствието за хипотетична съветска интервенция в изборите за държавен глава в Съединени американски щати.

Според данните в интервал от две години – до май 2017 година, са изхарчени 100 хиляди $ за към 3000 реклами. Те не са подкрепяли съответни политически фигури, а са засягали тематики като имиграцията, расите и равноправието.

Рекламите насочвали потребителите към към 470 профила, разпространяващи погрешна информация, или по различен метод нарушавали изискванията на „ Фейсбук”. Въпросните профили към този момент са закрити.

Според „ Фейсбук” профилите са били основани от откритата в Санкт Петербург Агенция за проучване на интернет, известна с публикуването на прокремълски известия в обществените медии.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР