Интернет доставчик в САЩ разпрати писмо, в което предупреждава клиентите

...
Интернет доставчик в САЩ разпрати писмо, в което предупреждава клиентите
Коментари Харесай

Американски доставчик ще оставя на студено интернет пирати



Интернет снабдител в Съединени американски щати разпрати писмо, в което предизвестява клиентите си, че ще понижава скоростта на връзката и ще прекъсва предлагани от него спомагателни услуги, ако даденият човек се занимава с интернет пиратство. Една от въпросните услуги е дистанционно управление на отоплението.

Клиентите на компанията Armstrong Zoom са над милион. Тя оперира в северни щати като Охайо и Пенсилвания, където ниските температури през зимата са нещо всекидневно. Сред клиентите на доставчика са известни така наречен умни термостати, посредством които те могат ръководят отдалечено отоплението в домовете си, като по този метод икономисват от сметките за електричество.

Прочетете още: Законно ли е свалянето на клипове от YouTube?

В посланието си от Armstrong Zoom показват, че ще понижават качеството на връзката им до най-малко, което ще оказва въздействие на услуги, свързани с тарифния проект. Като образци непосредствено се дават ръководството на термостати и видеонаблюдението.

Нарушителите ще бъдат откривани по тъжби против избрани IP адреси. Притежателите на авторски права могат да подават недоволства до доставчиците на интернет съгласуваност. Последните не са задължени да реагират на всеки сигнал, само че против регулярните извършители ще се подхващат мeрки.

За възобновяване на услугите, “пиратите” ще би трябвало да дават отговор на въпроси свързани с авторски права и да четат просветителни материали по тематиката. При нови нарушавания обаче ограниченията ще бъдат по-сурови, като може да се стигне до цялостно преустановяване на услугите, предизвестяват от Armstrong Zoom. Възстановяването ще е допустимо след сключване на клетвена декларация, което значи, че при нов случай съответният клиент ще би трябвало да заплати санкция.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР