Интернет балонът на Loon © Handout Технологичният гигант Google ще

...
Интернет балонът на Loon © Handout Технологичният гигант Google ще
Коментари Харесай

Google пуска интернет балона си в Кения

Интернет балонът на Loon

© Handout Технологичният колос Гугъл ще изпрати в небето над Кения интернет балони по плана си Loon, написа Reuters. Потенциалните клиенти на компанията обаче - най-много телекоми, се съмняват в новата технология, която компанията употребява, с цел да доближи до региони без опция за интернет връзка.

Благодарение на партньорството си с третия по величина телеком снабдител в страната - Telkom Kenya, през идващите дни Loon ще тества новата технология за първи път в африканската страна. Тя е основана, с цел да разреши на заселниците в планините да купят 4G мрежа на пазарни цени за неустановен интервал от време. Окончателното утвърждение на услугата ще бъде подписано този месец от кенийския авиационен орган.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Балони за интернет

Създадена през 2011 година, Loon има за цел да дава сигнал за по-отдалечените елементи на света, като употребява мрежови уреди, захранващи се от слънчева сила. Този метод е по-подходящ за тези райони, защото там построяването на антенни кули би било прекомерно скъпо.
Балоните с хелий са с размерите на тенис кортове и към този момент са потвърдили полезността си. През миналите три години Loon разреши на безжичните превозвачи в Перу и Пуерто Рико да употребяват балоните гратис, с цел да се потвърдят като опция на кулите, които бяха унищожени от естествени бедствия.

Представителите на Кения в този момент са въодушевени от концепцията да разрешат на повече жители да се възползват от онлайн услугите в страната.

Съмненията

Ръководители на пет други доставчика, работещи с Loon в разнообразни страни, разясняват, че Loon не е подобаващото решение и може би в никакъв случай няма да бъде. Според Telkom Indonesia, Vodafone New Zealand и френския колос Orange дъщерната компания на Гугъл би трябвало да потвърди, че технологията, която употребява, е сигурна, задоволително добра и преференциална за доставчиците.

Главният изпълнителен шеф в Orangе за Близкия изток и Африка Херве Суике е на мнение, че Loon би трябвало да се се потвърди в Кения. " Ако резултатите са положителни, тогава бихме се заинтересували вероятно ", споделя той. Компанията на Гугъл сега се бори в съда с Chandler, която продава информационни балони на военните служби в Съединени американски щати. Причината - Chandler твърди, че Loon й е откраднала концепцията.
Ако съперникът й от Аризона завоюва, Loon ще би трябвало да изплати избрана от жури сума за нанесени вреди.
Изпълнителният шеф на дъщерното сдружението на Гугъл Аластар Вестгар изрази убеденост в тактиката си. Според него доста компании ще стартират да си партнират с Loon. Миналата година екипа ѝ се е утроил, като в този момент доближава 200 души.

Loon е съумяла да набере и външно финансиране. Един от отделите на японската SoftBank, който се занимава с създаването на интернет дронове, е вложила 125 млн. $ в компанията като сътрудник през тази година.

" Благодарение на години софтуерно развиване в този момент чакаме огромен старт. Целта ни е да свързваме доста хора и да се възползваме от опциите, които идват от това ", разяснява Вестгарт.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР