Интернет ъпдейтите за автомобили са сравнително нова услуга, която предлага

...
Интернет ъпдейтите за автомобили са сравнително нова услуга, която предлага
Коментари Харесай

Интернет ъпдейт намали пробега на Tesla със 130 километра

Интернет ъпдейтите за коли са относително нова услуга, която предлага поправяне на софтуерни проблеми, прибавяне на нови екстри и в някои случаи даже увеличение на пробега на електрически автомобили. На процедура, посредством тези ъпдейти, клиентите заобикалят визитата в сервиз за възобновяване на софтуера, което би трябвало да улеснява поддръжката на автомобила.

Не по този начин счита притежател на използвана Tesla Model S, която получи нов програмен продукт и към този момент изминава със 130 километра по-малко от преди. Историята се развива в Съединени американски щати, а за нея ни споделя Джейсън Хюгс, който е и трети притежател на съответния автомобил. Той закупува Model S 60 създаден през 2013 година. Обозначението 60 демонстрира, че колата разполага с 60кВч батерия, само че първият притежател взема решение, че ще я размени с по-голяма и го прави в формален сервиз на Tesla с всички нужни документи и гаранция от компанията.

`Интернет

Колата се движи по пътищата близо 10 години, преди актуалният притежател да я закара в сервиз на Tesla за инсталиране на ъпдейт обвързван с интернет връзката и 3G. Хюгс споделя, че всичко с този ъпдейт е наред, само че скоро получава позвъняване от Tesla с новината, че е открита неточност с конфигурацията на колата, която е поправена посредством интернет ъпдейт.

Така наречената „ неточност “ в действителност е прекодирането на колата като Model S 60, какъвто е автомобилът, който излиза от завода. Хюгс чака, че казусът ще бъде позволен откакто от компанията прегледат случая и данните за това, че точно те са подменили батерията на колата на по-късен стадий, само че това не се случва. Вместо това от Tesla желаят към 4000 хиляди евро, с цел да прекодират колата още веднъж и притежателя да получи 130-те километра повече, които по-голямата батерия му обезпечава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР