Internazonali BNL d’Italia, втори кръгИга Швьонтек – Елена-Габриела Русе 6-3,

...
Internazonali BNL d’Italia, втори кръгИга Швьонтек – Елена-Габриела Русе 6-3,
Коментари Харесай

24 подред: Швьонтек стартира с 3 загубени гейма в Рим


Internazonali BNL d’Italia, втори кръг
Ига Швьонтек – Елена-Габриела Русе 6-3, 6-0


Световната №1 Ига Швьонтек стартира по съвършен метод отбраната на купата си в Рим. В мач от втори кръг полякинята победи Елена-Габриела Русе с 6-3, 6-0 след единствено 68 минути на корта.

Швьонтек се завърна в игра след пауза от 2 седмици и половина, само че това не повлия на представянето ѝ. За нея това е 24-а поредна победа като за триумфа осъществя 15 уинъра.

В първия сет лидерката в схемата не бе изцяло безапелационна на сервис като загуби на два пъти подаването си, само че това не бе проблем, защото изцяло доминираше сервиса на противника си.

Във втората част съмнения към този момент нямаше – 6 следващи гейма и победа за фаворитката. За нея следва мач против някогашната №1 Виктория Азаренка. Беларускинята нямаше проблеми с Камила Осорио – 6-2, 6-4. До момента двете имат по една победа на хард между тях.

Петра Мартич сътвори една от изненадите на шампионата в Рим до този миг като победи поставената под №5 Анет Контавейт с 6-2, 6-3 за място в третия кръг на шампионата.

Мартич, която е полуфиналистка от предходната година, трябваше да преодолее квалификациите, а към този момент има четири следващи победи, откакто в първи кръг на главната скица в профил Каролина Мухова.

За Мартич следва среща с Бианка Андрееску, която продължи възходящото си показване с 6-3, 7-6(4) над Нурия Паризас-Диас.

Победи записаха още Арина Сабаленка, Елена Рибакина, и Мария Сакари, а Джесика Пегула продължава без игра след отдръпването на Анхелина Калинина.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР