Internazonali BNL d’Italia, втори кръгДаниел Колинс – Симона Халеп 7-6(1),

...
Internazonali BNL d’Italia, втори кръгДаниел Колинс – Симона Халеп 7-6(1),
Коментари Харесай

Колинс отстрани Халеп в Рим, Бадоса е в трети кръг


Internazonali BNL d’Italia, втори кръг
Даниел Колинс – Симона Халеп 7-6(1), 6-3
Паула Бадоса – Алиаксандра Саснович 6-2, 6-1


Поставената под №7 Даниел Колинс съумя да победи някогашната №1 Симона Халеп след 7-6(1), 6-3 във втория кръг на шампионата в Рим. Финалистката от Australian Open реализира втори триумф от три срещи с румънката по-късно над 2 часа на корта.

За американката това е първо постигане до осминафинал във Вечния град, откакто досега имаше две отпадания във втори кръг.

Халеп влезе в мача със самочувствието на шампионка от Рим през 2020-а и двукратна финалистка от 2017-а и 2018-а. Колинс обаче не ѝ разреши да се надява на нещо сходно през тази година като я надигра с нападателната си игра. Победителката осъществя 38 уинъра, повече от тройно по отношение на тези на Халеп, приключила с 12.

Колинс осъществя 6 пробива от 9-те си благоприятни условия като завоюва 60% от точките на втория сервис на съперничката си.

Поставената под №2 Паула Бадоса също е в трети кръг след час и 17 минути на корта, в оито победи с 6-2, 6-1 международната №50 Алиаксандра Саснович. За испанката това бе дебют в шампионата, а тя го оползотвори със 17 уинъра и 75% извоювани точки на втория сервис на съперничката си.

Испанката избави брейкбол в откриващия гейм, след което стигна до задатък от 5-0. Успехът в сета умерено можеше да пристигна и на 0, само че след пет пропуснати сетбола Саснович въпреки всичко се записа в резултата.

Бадоса пропусна още два сетбола и позволи да загуби втори следващ гейм, само че въпреки всичко в идващия гейм осъществя осмия си сетбол.

Във втория сет преимуществото на международната №3 продължи и тя осъществя четвъртия си мачбол за крайния триумф.

На осминафинал тя ще срещне Дария Касаткина, която победи Лейла Фернандес след тайбрек в третия сет.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР