Internazonali BNL d’Italia, първи кръгГригор Димитров/Хуберт Хуркач – Иван Додиг/Остин

...
Internazonali BNL d’Italia, първи кръгГригор Димитров/Хуберт Хуркач – Иван Додиг/Остин
Коментари Харесай

Тандемът Димитров/Хуркач с победен старт в Рим


Internazonali BNL d’Italia, първи кръг
Григор Димитров/Хуберт Хуркач – Иван Додиг/Остин Крайчек 2-6, 7-6(5), 10-6


В първия си мач дружно Григор Димитров и Хуберт Хуркач записаха победа в двойковия шампионат на Мастърса в Рим. Двамата тенисисти, които са в топ 20 на сингъл, записаха влиятелен триумф над много умел тандем в лицето на Иван Додиг и Остин Крайчек.

Българинът и полякът започнаха мъчно, само че последователно откриха ритъма в дейностите си и стигнаха до законосъобразен поврат. Въпреки че по този начин и не реализираха пробив те бяха по-добрите във втората част и справедливо завоюваха тайбрека, след което и дългия тайбрек до 10 точки.

В началото на мача неналичието на синхрон сред топ играчите на сингъл си личеше и това докара до ранен задатък за противниците им, които пробиха сервис гейма на Димитров за 2-1. Серията им продължи с брейк на 0 в подаването на Хуркач като в този интервал Додиг и Крайчек имаха серия от 10 следващи точки. Димитров взе подаването си за 2-5, само че в идващия гейм сетът завърши на сервис на Додиг.

Още началото на втората част сподели, че българинът и полякът стартират да взаимодействат все по-добре. Те взеха подаването си на 0, а по-късно стигнаха и до първи шансове за пробив. Те не бяха осъществени, само че отличната им игра на начален удар продължи.

До 6-6 Димитров и Хуркач изгубиха едвам две точки на сервис, а положителните им дейности продължиха и в тайбрека. В него те поведоха с 6-2 и в последна сметка осъществиха четвъртия си сетбол.

В дългия тайбрек още веднъж те бяха по-уверени в дейностите си, а всичко приключи с брилянтен лоб на Димитров при първия мачбол за 10-6.

Така и в третия шампионат, в който играе на двойки през сезон 2022, някогашният №3 в света още веднъж реализира най-малко една победа. В опит за първи път през годината да запише два поредни триумфа на двойки той и Хуркач ще срещнат спечелилите от дуела Лукаш Кубот/Едуар Роже-Васлен – Никола Мектич/Мате Павич.

Преди това във вторник той ще би трябвало да излезе на корта за първия си мач на сингъл, в който негов противник ще бъде квалификантът Брендън Накашима.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР